Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Bernard Allison ottaa vakavasti

17.1.2008

Jazzhaus Recordsille siirtynyt chicagolainen tunnetaan rockistaan, mutta "Chills & Thrills" sisältää myös vahvoja tunnelmapaloja. Legenda Luther Allisonin poika todistaa olevansa arvonsa ansaitseva artisti.

"Chills & Thrills" on
Bernard Allisonin ensimmäinen studiolevy sitten vuoden 2004 albumin "Higher Power". Isäänsä, blues-legenda Luther Allisonia (1939 - 97) varten perustettua Ruf Recordsia viimeksi edustanut Bernard on siirtynyt nyt saksalaisen Jazzhaus Recordsin leipiin. Eikä hassummin tuloksin.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Kun nuorempi Allison esiintyi Vaasan Halloween Bluesissa vuonna 2006, olivat hänen bändiinsä juuri liittyneet basisti Jassen Wilber ja kosketinsoittaja Rusty Hall. Heitä kuullaan myös uutuuslevyllä. Pohjanmaalla vielä aistittavissa ollut tietty hakeminen on nyt tiessään. Yhtye soittaa erittäin laadukkaasti, minkä varmistavat luotettavasti työskentelevät Mario Dawson (rummut) ja Eric Gales (kitara).

Bernard Allison pitää perheensä perinnettä komeasti yllä kolmella isänsä kappaleella. Omaa materiaalikin hän on Minnesotan New Hopessa äänitetylle kiekolle kynäillyt kuuden kappaleen verran.

BA tunnetaan vahvasta rock-kallistumastaan, mutta "Chills & Thrills" -levyllä eivät vahvuudet ole välttämättä sillä alueella. Allison nimittäin suoriutuu erittäin mallikkaasti slovareiden tulkitsijana. Vahvin on isäukon "Serious", joka on purkitettu ilmeisen vahvoissa fiiliksissä. Bernardin vokaalityöskentely on raidalla vahvaa ja kitarointi inspiroitunutta. Koristelun takaa
Kathleen Johnsonin lämmin taustalaulu. Kipale on todettu niin hyväksi, että siitä on päätetty lisätä vielä riisuttu "After Hours" -versio levyn loppuun. Hieman kyseenalainen ratkaisu, mutta "Serious" on tehokkain levytetty blues-slovari vähään aikaan.
Myös Magic Sam -laina "That's Why I'm Cryin'" onnistuu. Tarinan kertoja tarpoo raskain mielin öisiä katuja - itkien. Taakka on aistittavissa kappaleen voimallisessa soundissa. Allison-originaali "Black & White" ja erityisesti Luther-laina "Just My Guitar and Me" puolestaan esittelevät Bernardin, joka yhdistää hienosti delta-tyylisen kitaran ja sähköisen rockin.

Sääntömääräisistä rokkipaloista iskevimmät ovat ovelan riffin sisältävä albumin nimikappale ja "When I'm Gone". Jälkimmäiseen tuo vaihtelua Eric Galesin laulu, vaikka se väkinäistä kähinää onkin.
Jose Jamesin saksofoni tuo "So Divinelle" jazz- ja soul-sävyä. Levyn viimeinen Bernard-sävellys "Groove with Me" lavertelee jo nimellään mistä siinä on kyse.

Bernard Allison on hyvä kitaristi ja hänen lauluäänensä on narisevuudessaan mukavan persoonallinen. Biisintekijänä hän on mukiinmenevä. Uuden albumin rock-palat eivät yllä hänen parhaiden levytettyjen raitojensa tasolle (Time Flies By, A Woman Named Trouble), mutta ei niitä kuunnellessa aika toki pitkäksi käy.
Albumin ydinraitakin jo kertoo, että "Chills & Thrills" on tehty tositarkoituksella. Naisongelmat ja erinäiset muut kaipuutilat alleviivaavat sanomaa useissa lyriikoissa. Syitä Ruf-yhteistyön loppumiseen on turha lähteä arvailemaan, vaan on parempi keskittyä tulevaisuuteen uuden levy-yhtiön riveissä. Alku on hyvä. Bernard Allisonilla, 42, on vielä monta sanaa sanottavanaan.

PASI TUOMINEN


Bernard Allison: Chills & Thrills. Jazzhaus Records, 2007

Allison (kitara, laulu), Jassen Wilber (basso), Rusty Hall (koskettimet), Mario Dawson (rummut), Eric Gales (kitara, laulu)

Vierailijat: Bruce McCabe (piano, klavinetti), Kathleen Johnson (taustalaulu), Jose James (saksofoni)

Tuottaja: Bernard Allison


Linkit: Bernard Allison -
kotisivut ja MySpace, Jazzhaus Records

- - - - -

Chills & Thrills on saatavissa
CDON.COM-nettikaupasta.
Allison Vaasassa 2006 © Kake Kiirikki