Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Blue Stonelta yritteliäs debyytti

8.1.2009

Trion ensilevy "9 Colors" ammentaa sointinsa blues-rockin oppikirjasta. Kitaristi-laulaja Jyrki Lepistö on kirjoittanut albumin kaikki kappaleet. Positiivinen yhtye, jonka rahkeet mitataan lähitulevaisuudessa.

Jyrki Lepistön Blue Stonen ja Matti Loppelan Bluestonen nimet koostuvat samoista aakkosista, mutta niitä ei parane sekoittaa keskenään. Niiden musiikki ei onneksi ole omiaan aiheuttamaan sekaannusta. Siinä missä Loppelan ryhmä keskittyy Chicago Blues -klassikkojen tulkintaan, tykittää Lepistön trio itse kirjoitetulla blues-rockilla.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Viime syksynä ilmestynyt albumi "9 Colors" on jo poikinut Blue Stonelle keikkarupeaman Lappiin. Kolmikko matkaa tammikuun lopussa Ylläs Jazz & Blues -festivaaleille. Siellä he esiintyvät kolmella eri keikalla.

Valtaosa "9 Colorsin" sisällöstä on vahvasti
Stevie Ray Vaughaniin ja kumppaneihin kallellaan olevaa rokkaavaa menoa. Mielenkiintoisimpia ovat suoraan blues-rockin oppikirjasta ammennettu avauskappale "Hometown Blues" ja George Thorogoodin mieleen tuova slide-ralli "No Doubt". Itse nimibiisi "9 Colors" on puolestaan funkaavampi pala, joka on maustettu soulahtavilla väliosilla. Lepistön wahwah-soolo ja rumpali Esa Kivimäen monenkirjava työskentely ovat biisin valtteja.

"Out Here" ponnahtaa esiin mehevällä jungle-biitillään. Hieman country-henkinen väliosa on hauska oivallus. Mukavia raitoja ovat myös lähes iskelmällinen "Bad Dream Catcher", kitarasankaruutta tavoitteleva "Red Old House" ja vapautunut, kepeästi rullaava "All I Wanna Know".

Useiden muiden blues-rock -projektien tapaan Blue Stoneakin vaivaa kovasta (yli)yrittämisestä huolimatta tietty yllätyksettömyys. Levyn yleissoundi on haalea, eikä rytmikaksikko Kivimäki-
Timo Mäkelä pääse oikeuksiinsa. Keskinkertainen soundi yhdistettynä Lepistön englannin ääntämykseen aiheuttaa sen, että lyriikoista on paikoin jokseenkin mahdotonta saada selkoa.

Jyrki Lepistö osoittaa joka tapauksessa olevansa kelpo kitaristi. Kuvioissa on ideaa, eikä hän ainoastaan toistele esikuviensa riffivarastoa. Oman materiaalin kirjoittaminen - koko levy on  Lepistön alkuperäistuotantoa - on lisäksi suuri ansio. Parasta Blue Stone -albumilla "9 Colors" on heppoisen tuotannonkin läpi välittyvä tiukka triosoittaminen. Se kuuluu täysin livenä purkitetulla levyllä erityisen hyvin useimpien kitarasoolojen aikana.

Blue Stone ei ole niin kiukkuinen kuin esimerkiksi
JP Sivosen kolmikko tai yhtä muhkeasti soiva kuin Bluesbone, mutta "9 Colors" ja hyvä keikkasoittaminen varmistavat sille paikan Suomen blues-triojen kartalla.

PASI TUOMINEN


Blue Stone: 9 Colors. Omakustanne, 2008

Jyrki Lepistö (kitara, laulu), Timo Mäkelä (basso), Esa Kivimäki (rummut)

Tuottaja: Blue Stone


Linkki:
Blue Stonen kotisivut


Artikkelien etusivulle