(c) 2007 Blues-Finland.com
Blueswire raapii pintaa

7.6.2007

Kuopiolaisbändin albumi "Fooling Around" ei sukella mutaisten vesien syvyyksiin, vaan tarjoaa kuulijoille ennemminkin varmaa perustason bluesia. Se on arvokasta työtä musiikinlajin eteen.

Kuopiolainen aikuisten miesten blues-kvartetti
Blueswire on julkaissut neljäntoista kappaleen albumin "Fooling Around". Nelikko Jari Lehtomäki (laulu ja huuliharppu), Jari Tolvanen (kitara ja laulu), Tapani Korhonen (basso) ja Seppo Rilla (rummut) kertovat musiikillaan kunnioittavansa "bluesin isiä" kuten Muddy Watersia, Slim Harpoa ja Howlin' Wolfia.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM - blueslevyt
Mukavaa kyllä, ilmeisten esikuvien lisäksi levyltä löytyy muutama Tolvanen-originaalikin. Näiden lisäksi Blueswire tarjoaa tulkintansa muiden muassa B.B. Kingin, Lowell Fulsonin ja Puistobluesiin piakkoin saapuvan Billy Boy Arnoldin sävelteoksista.

Omasta tuotannosta onnistunein veto on instrumentaali "Groove for Burrell". Tolvasen kitara on kappaleella terävimmillään, ja myös Lehtomäen mukiinmenevä harppu pääsee mukavasti esille. Läpi koko levynkin oivaltavasti ponnahteleva basso tottelee Korhosta mehevästi. Muut Tolvasen kynäilemät raidat "Your Lovesick Soul", "No More Fooling Around" ja "You Need a Good Man" ovat levyä laajemminkin luonnehtivaa perustasoa.

"Fooling Around" -levyn materiaali on kaikkiaan melko ohuen tuntuista. Jos blues-nimisen taiteenalan tosin tuotanto on syvissä mutavesissä rypemistä, on Blueswiren tulkinta lähinnä varpaiden kastamista kirkkaisiin rantavesiin.

Willie Dixon -lainalle "Evil" on kuitenkin saatu aikaan täyteläisempää primitiivirytmiä. Lehtomäen tavallisesti melko yllätyksetön laulusoundi on biisillä miksattu rämeisemmäksi ja Rillan rummut takovat viehkeän junnauksen kuulijan tajuntaan varmuudella.

Kelpo kitaristi ja lauluntekijä Jari Tolvanen on päättänyt laulaakin muutaman kappaleen. Vain hän yksin tietää, miksi. Blueswiren kavereiden ei aivan heti kannata ottaa lopputiliä päivätöistään, mutta hatunnoston arvoista bluesin harrastamistaankaan heidän ei ole missään nimessä syytä hylätä. Yhtyeellä on varmasti tilausta esimerkiksi isompien tapahtumien alkupään esiintyjänä.

Kukin voi itse käydä toteamassa bändin wireen esimerkiksi Hämeenlinnan
Aulanko Bluesissa 16. kesäkuuta.
Blueswire: Fooling Around. Bear Records, 2007

Jari Lehtomäki (laulu ja huuliharppu), Jari Tolvanen (kitara ja laulu), Tapani Korhonen (basso), Seppo Rilla (rummut)

Tuottaja: Jari Tolvanen