Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Bobby Jonesilta miehekäs ulostulo

1.5.2009

Uusi albumi "Comin' Back Hard" on täynnään tuhtia laulua, pätevää bändisoittamista ja positiivista asennetta. Jonesia säestää The Mannish Boys, jonka riveissä Jones nähtiin viime vuonna Suomessakin.

Louisianasta kotoisin oleva laulaja
Bobby Jones - joka soul-vaiheensa aikana käytti myös nimeä Bobby Jonz - liittyi puolivahingossa The Mannish Boysin retkueeseen pari vuotta sitten. Hän oli vahvasti mukana yhtyeen kehutulla levyllä "Lowdown Feelin'". Sen materiaalia joukko oli esittelemässä myös viime vuoden Rauma Bluesissa.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Roolit ovat heittäneet häränpyllyä uudella albumilla "Comin' Back Hard". Pääosassa on Jones, ja The Mannish Boys esiintyy featuring-yhtyeenä. Levy ilmestyi Delta Grooven merkillä helmikuun jälkipuoliskolla.

Kiekko on miehekäs taidonnäyte Bobby Jonesilta. Laulaja on parhaimmillaan tuhdeilla kappaleilla kuten "She's the One" ja
Ike Turnerin "How Long It Will Last", joista jälkimmäinen edustaa komeasti 'tuskabluesin' ikiaikaista perinnettä.

"I Must Be Crazy" on ehkä kokonaisuuden vahvin veto. Se muistuttaa Jonesin taustasta gospel-laulajana, ja onpa mukaan repäisty baptistikirkon naiskuorolta kuulostava köörikin.
David Woodfordin saksofoni on herkullinen. Lisäksi pianisti Fred Kaplan ja harpisti Al Blake tekevät kelpo työtä.

Chicago-tyylinen "Three Handed Woman" on myös mukava raita. Tällä kertaa erinomaisesta harpputyöskentelystä vastaa
Lynwood Slim. Ronnie James Weberin kontrabasso puolestaan on makeimmillaan rockabilly-kappaleessa "Two Headed Woman" ja muuten keskinkertaisessa biisissä "Cry for Me Baby". Kaplan nousee jälleen esiin, nyt Hammond-uruissa, shufflella "Tired of Your Jive".

Vuosi 2009 on vanhentunut vasta kolmanneksen, mutta "Comin' Back Hard" sijoittunee vuoden kärkilevyihin blues-maisemassa. Albumi pursuaa positiivista asennetta ja nautittavaa orkesterisoittamista. Bobby Jones on bluesin vanhempia valtiomiehiä. Kun hän avaa suunsa, on parasta kuunnella.

PASI TUOMINEN


Bobby Jones featuring The Mannish Boys: Comin' Back Hard. Delta Groove Music, 2009

Bobby Jones (laulu), Finis Tasby (laulu), Al Blake (huuliharppu), Randy Chortkoff (huuliharppu), Lynwood Slim (huuliharppu), Kirk Fletcher (kitara), Franck Goldwasser (kitara), Kid Ramos (kitara), Junior Watson (kitara), Fred Kaplan (piano, urut), Tom Leavey (basso), Ronnie James Weber (basso), Richard Innes (rummut), David Woodford (saksofoni), Cynthia Manley (taustalaulu), Jessica Williams (taustalaulu)

Tuottajat: Randy Chortkoff, Jeff Scott Fleenor


Linkit:
Bobby Jones @ Delta Groove, The Mannish Boys


Artikkelien etusivulle