(c) 2006 Blues-Finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Matot syrjään, Boogie Healers tulee

12.10.2006

"F1rst Shot" on loistavasti bilekäyttöön soveltuva ensialbumi. Lainabiiseistä koostuva menopala ei kuitenkaan tarjoa liiemmin luovaa panosta.

Boogie Healersin kesällä ilmestyneellä debyyttilevyllä "F1rst Shot" levätään vähänlaisesti. Albumi sisältää niin armotonta bilemeininkiä, että heikompia hirvittää.

"F1rst Shotin" materiaali on kokonaisuudessaan lainattua. Boogie Healers versioi niin
Buddy Guyta, Chuck Berryä, Jimmy Reediä kuin Duke Robillardiakin. Soinnillisesti albumi muistuttaa eniten brittiläistä klassikkoyhtyettä The Blues Bandiä, ja eritoten sen varhaista tuotantoa. Moni miettii varmasti myös Dr Feelgoodia ja Wilko Johnsonin mestaroimaa kitaravetoisuutta.
Oivaltavalla harpulla ja parilla nätillä sointukäänteellä bändi tekee heti avausraidalla "Safronia B" selväksi, ettei se ole pelkästään pizzerian nurkassa kaljapalkalla tahkoava jätkäporukka. Robbilardin "Jumpin' Bluesissa" Ari Toivosen tenorisaksofoni, Antti Ahlgrenin kitara, Joni Avenin basso ja Timo Järvisen rummut pelaavat yhteen kuin tauti. Seuraavat biisit "Boulevard of Broken Dreams" ja "As the Tears Go Passing By" todistavat, että myös slovari- ja balladiosaamisessa löytyy.

Ennen kymmenen kappaleen levyn puoliväliä onkin Boogie Healersin eväät koko lailla syöty. Albumin loppuosa on pyhitetty jouhevasti rullaavalle rokin mäiskeelle, joka jättää harvan puntin vipattamatta. Menevä rhythm & blues on Boogie Healersin ydinosaamista.

Soittajina ja laulajina bändin jäsenet ovat perustasoa. Siten taitavaa sooloilua ja sielukasta laulua vaativat syvemmät blues- ja soul-numerot eivät ainakaan nykyosaamisella taitu. Party-tulkintaiset lainabiisit ovat kaksipiippuinen juttu: musiikillisesti ne eivät ole erityisen antoisia, mutta livetilanteessa ne kolahtavat heimoon kuin hiilimonoksidi.

"F1rst Shotia" on ilo suositella bilekäyttöön ja luonnollisesti Boogie Healersin tosifaneille.


Boogie Healers: F1rst Shot, 2006

Antti Ahlgren (laulu, kitarat), Ari Toivonen (tenorisaksofoni, huuliharppu), Joni Aven (basso, taustalaulu, koskettimet), Timo Järvinen (rummut, lyömäsoittimet)

Vierailija: Mr Breathless (piano, koskettimet)