(c) 2007 Blues-Finland.com
Bellin laskuoppi

28.5.2007

Matematiikan opettaja Charlie Bell tuli harjoittamaan ammattiaan Suomeen. Hän löysi itsensä kuitenkin studiosta The Icemen -yhtyeen kanssa. "Love One Another" -levyllä on vahva hengellinen lataus.

Charlie Bellin tie levyttäväksi artistiksi Suomessa ei ole tavanomaisimmasta päästä. Georgiasta kotoisin oleva Bell toimii leipätyökseen matematiikan opettajana Ohiossa, mutta päätyi opettajanvaihto-ohjelman myötä Suomeen. Pitkään rytmimusiikin eri haaroja kolunnut laulaja ei voinut olla tapaamatta hengenheimolaisiaan maassamme. Hynttyyt lyötiin yhteen Hannu Marjakankaan The Icemen -yhtyeen kanssa, ja seuraus oli albumi "Love One Another" sitä tukevine kiertueineen.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Rytmi
CDON.COM - blueslevyt
Bellin ydinviesti ei jää levyn perusteella epäselväksi: tärkeintä ovat hyvät ja luottamukselliset suhteet yläkertaan. Varmemmaksi vakuudeksi Charlie kirjoittaa kansiteksteissä:

"I give praise, honor, and glory to my Lord, Savior, and King - Jesus Christ - for my life, strength, and this miracle 'Love One Another'."

Ilmeinen esikuva on viime vuonna Espoossakin nähty
Mighty Sam McClain, jonka biisejä Charlie Bell & The Icemen versioi kaksin kappalein. Tulkintoja löytyy myös esimerkiksi Leon Russellin, Curtis Mayfieldin ja Bob Dylanin sävelteoksista. Ja mikä tärkeintä, levyllä oleva originaalimateriaali - neljä Marjakankaan sävellystä, joista yhdessä on ollut mukana myös Bell - on paketin parhaimmistoa.

"Go with You" on sielukkaasti ja tarttuvasti rullaava avaus, josta Bellin hienosti sovitettu taustalaulu tekee erityisen. Charlien äänessä on rutkasti samaa väriä kuin
B.B. Kingillä, vaikka palkeet eivät aivan B.B:n veroiset olekaan. Toinen Marjakangas-originaali, "Something More", on hieman rajumpi numero. Myös tälle biisille on saatu mainiot koukut.

Leon Russellin "Everybody Wants to Go to Heaven" on varsin onnistunut cover-kappale. Marjakankaan soolokitara ja Hammond-urut kuljettavat tiivistä tunnelmaa. Avainvärssy "Everybody wants to go to heaven, but nobody wants to die" sopii Bellin laulamaksi kuin nakutettu. Myös toinen hidas blues,
Percy Mayfieldin "Please Send Me Someone to Love", menee perille.

Charlie Bell & The Icemen päättää albumin kahdella
Andrae Crouchin vahvasti hengellisellä kappaleella. "Through It All" ja "Take a Little Time" ovat kiekon varsinainen allekirjoitus - ja sanoman ehkä turhankin ilmeinen alleviivaus.

Bellin lauluääni on hieno ja hän osaa käyttää sitä sävykkäästi. Koukeroisiin melodiakulkuihin se ei kuitenkaan tunnu oikein taittuvan. Hannu Marjakangas osoittaa monipuoliset taitonsa kitarassa, koskettimissa, bassossa ja lyömäsoittimissa. Hän on myös tuottanut levyn.

Charlie yhtyeineen ei pysty puhaltamaan kovin paljon uutta henkeä moneenkaan lainabiisiin, esimerkiksi McClain-kappaleisiin. Oman materiaalin laatu on kylläkin ilahduttava. "Love One Another" -albumi on mukava osoitus siitä, että Suomesta löytyy hyviä bluesin tekijöitä yllättäviltäkin suunnilta - vaikka sitten ulkomaalaisvahvistuksilla ryyditettynä.

Charlie Bell & The Icemenin kiertue alkoi huhtikuussa ja päättyy näillä näkymin Raahen Rantajatseille heinäkuun lopussa.
Charlie Bell & The Icemen: Love One Another. Music Mobile, 2007

Charlie Bell (laulu, tamburiini), Hannu Marjakangas (kitara, kosketinsoittimet, basso, lyömäsoittimet), Miika Koskinen (basso, huuliharppu), Jyrki Huttunen (rummut)

Tuottaja: Hannu Marjakangas


Linkki:
Music Mobile