Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Paljon ja nopeasti

15.9.2008

Levyttäminen Delmarkin legendaarisilla studioilla Chicagossa Billy Branchin ja Chico Banksin kanssa oli varmasti unelmien täyttymys Chris Harperille. Innokkuus kuuluu liikasoittamisena kautta linjan.


"Blues is my life" toteaa sveitsiläinen
Chris Harper, ja näin hän on myös nimennyt uuden cd:nsä. Levy kyllä todistaa Chris Harperin bluesin kovin viihteelliseksi.

Harpisti-laulaja Harperin taustajoukkona toimii italialainen
Sharade Band, jonka Harper on vienyt legendaariselle Delmark-studiolle äänityssessioihin.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Harperia sekä Sharade Bandia yhdistää selkeästi tarve soittaa paljon ja mielellään vielä mahdollisimman nopeasti. "Blues Is My Life" on toki hyvin soitettua, mutta liikasoittoa levyllä riittää rasitteeksi saakka. Biisit ovat sovitettu tarkasti, mutta turhan täyteen tavaraa. Yleisilmeestä rakentuu rauhaton ja levoton.

Levy koostuu Harperin omasta tuotannosta sekä muutamasta klassikosta. "You`ve Got Me Baby" paljastaa Harperin osaavan tehdä oivallisiakin biisejä. Komea sointukulku kokonaisuudessaan on varsin vaikuttava. Aloitusraita "Sweet Honey Sunshine" on taas mitäänsanomaton ralli.

"Help Me" ja "Stormy Monday" -klassikkojen kaltaiset kappaleet eivät Harperin ja kumppaneiden käsittelyssä parane eivätkä saa uusia ulottuvuuksia, vaikka levyllä vierailevat artistit
Billy Branch (laulu, huuliharppu) ja Chico Banks (laulu, kitara) astuvat kehiin. Lauluosuudet Branchilla ja Banksilla toimivat kuitenkin huomattavasti paremmin kuin  Harperilla. Banks kitaroineen on parhaimmillaan "Stormy Mondayssa" suhteellisen puhtaalla soundillaan. Pedaalien pauhe ei välttämättä paranna ennestäänkin levotonta menoa.

Levyllä soittaa myös puhallinsektio
Chicago Horns. Levyn tyylin mukaisesti Gianluca Baroncelli on sovittanut puhallinsovituksetkin kovin täyteen ahdetun oloisiksi.

Vierailijoiden ja lukuisten soolonsoittajien myötä biiseille kertyy pituutta, mutta sisältöä ja sanottavaa ei tunnu kaikista sooloista löytyvän. Tyylikäs saksofonisoolo  "Stormy Mondayssa" edustaa levyn parhaimmistoa.

L. RAUDAS


Chris Harper and Sharade Band: Blues Is My Life, 2007

Chris Harper (laulu, huuliharppu)

The Sharade Band: Gianluca Baroncelli (saksofoni), Stefano Moruzzi (kitara), Giacomo Lauria (koskettimet), Albano Castrese (basso), Enrico Cecconi (rummut)

Vierailijat: Billy Branch (huuliharppu, laulu), Chico Banks (kitara, laulu)

Chicago Horns: Bill McFarland (pasuuna), Kenny Anderson (trumpetti), Hank Ford (tenorisaksofoni)

Taustalaulajat: Kay C.Reed, Mae Koen, Vanessa Holmes

Tuottaja: Chris Harper


Linkki:
Chris Harperin kotisivut