Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Dave Fieldsin latautunut
groove


23.2.2009

Joka paikkaan ehtivä artisti on julkaissut kolmannen soololevynsä "All Wound Up". Albumilta löytyy erinomaista vokaalityöskentelyä ja maukasta svengiä. Fieldsin tyylirikas homma toimii.

Newyorkilainen
Dave Fields seuraa pianisti-tuottaja-säveltäjäisänsä Sammy "Forever" Fieldsin jalanjälkiä. Nuorempi Fields on opiskellut säveltämistä ja sovittamista Bostonissa, Berklee School of Musicissa. Fields on ehtinyt tehdä pitkän uran muusikkona, tuottajana sekä säveltäjänä, ja vuonna 1996 hän perusti oman levy-yhtiön, Fields Musicin. Innostus kitaran soittamiseen ja kitaristeihin alkoi myös Sammy Fieldsin opastuksella; "Kaksi kitaristia on ylitse muiden, Jimi Hendrix ja Eric Clapton".
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
"All Wound Up" on Dave Fieldsin kolmas soololevy. Levystä huokuu lävitse Fieldsin musiikillinen tausta ja osaaminen. Levy on loppuun asti hiottu, tuotettu ja sovitettu - hetkittäin valitettavasti hieman liiaksikin. Kaikesta musiikillisesta osaamisesta huolimatta levyn ehdottomasti parasta antia on laulu. Dave Fieldsillä on todella persoonallinen ja sävykäs lauluääni. Tämä mies on kerta kaikkiaan laulaja.

Fields soittaa kitaran ja pianon lisäksi muitakin soittimia levyllä itse, joissakin kappaleissa jopa kaikki instrumentit. Homma toimii. Varsinaista livetunnelmaa ei palapelistä silti rakennu.

Levyn aloitusraita on varsinainen kitaravyörytys. Onneksi ote rauhoittuu alun turhan puserruksen jälkeen, ja linja jatkuu rouheampana jatkossa. Levyn nimiraita "All Wound Up" on loistavan latautunut groove-esitys. Siinä Fieldsin murea laulu pääsee todella oikeuksiinsa. Svengi rakentuu maukkaasti kulkevista basso- ja pianolinjoista. Tyylikäs kitarasoolo kruunaa esityksen.

Mielenkiintoista synkopoitua rytmiikkaa kitaralla löytyy kappaleesta "Let's Have A Ball". Jatkuvaa juhlimista ylistävän biisin sanoma on yksinkertainen: "We gonna party all night, we gonna laugh all day". Näin duunarin näkökulmasta katsottuna on vaikea samaistua jokaöiseen juhlintaan - varsinkaan päivisin ei naurata alkuunkaan.

Levylle on istutettu mukaan myös jump blues "Big Fat Ludus" sekä hitaammasta osastosta mainittava tyylikäs "Guide Me To The Light"  Hammond-mattoineen. Vaikka levyltä löytyy paljon erityylisiä kappaleita, kokonaisuus on kuitenkin erittäin ehyt ja toimiva. Fieldsin vahvuutena on myös taito rakentaa kappaleisiin mielenkiintoisia sointukulkuja.

L. RAUDAS


Dave Fields: All Wound Up. Fields Music, 2008

Dave Fields (laulu, piano, kitara, koskettimet, basso, rummut), Wes Little (rummut), Ken Soule (rummut), Mark Greenberg (rummut), Dave Moore (rummut), Marc Hoffman (rummut), Erik Boyd (basso), Andy Heynerberg (basso), Alfredo Hidrovo (lyömäsoittimet), Rob Chaseman (saksofoni), Bill Fergus (trumpetti), Hurricane Bob (huuliharppu), Billy Gibson (huuliharppu), Jerry Lobozzo, Elliot Bear, Marc Hoffman, Tom Dowd, Barry Hirscberg, Ada Dyer (taustalaulu)

Tuottaja: Dave Fields


Lue myös arvio:
Dave Fields - Time's A Wastin'

Linkit: Dave Fields
kotisivu ja MySpace, Blind Raccoon

- - - - -

ILMOITUS

Matkalle Yhdysvaltain etelään? (TEMAmatkat.fi)

- - - - -

Artikkelien etusivulle