Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Miellyttävän rouheaa
perusmusaa


18.8.2008

Davis Coenin uusin levy "Blues Lights for Yours and Mine" sisältää muun muassa traditionaalista bluesia ja Memphisin soulia. Coen yhtyeineen ei turhaan rypistele, vaan musiikki on sopivan rennosti esitettyä.

"Blues Lights For Yours And Mine" on
Davis Coenin viides pitkäsoitto. Vuonna 1974 Pohjois-Carolinassa syntynyt ja 11-vuotiaana kitaransoiton aloittanut Coen on ehtinyt keikkailla jo parisenkymmentä vuotta, ja hänen debyyttilevynsä "Cryin´the Blues" ilmestyi vuonna 1995.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Nykyisin rumpalin ja basistin kanssa triona kiertävä Coen esiintyi aiemmin lähes yksinomaan soolona. Hänen muista töistään mainitsemisen arvoinen on ainakin instrumentaalimusiikin tekemisen Martin Scorsesen taannoiseen bluesdokumenttisarjaan. Tämän lisäksi Coen oli mukana vuonna 2004 ilmestyneellä Jessie Mae Hemphill & Friendsin "Dare You Do It Again" -levyllä. Sen tiimoilta julkaistiin dvd:kin.

"Blues Lights..."on miellyttävällä tavalla rouhea, nykyajan mittapuulla alituotettu levy. Lopputulos kuulostaa sen verran rennolta, että materiaali on ilmeisesti äänitetty studiolivenä. Soundimaailma on jätetty selkeän luonnolliseksi. Pienet rasahdukset eivät menoa haittaa, vaan ne päin vastoin maustavat lopputulosta. Coen on varsin pätevä kitaristi. Hän malttaa soittaa soolonsa aina kulloisenkin piisin ehdoilla ja turhia elämöimättä.

Levyllä on neljä Coenin omaa kappaletta. Ne monipuolistavat tarjontaa mukavasti ja antavat hyvän näytön hänen lauluntekijätaidoistaan. Heti avauksena tuleva "Basement With The Blue Light" tuo mieleen levyt, joita
Dylan teki aikoinaan The Bandin kanssa. Tämä vanhakantainen Memphis-soul rullaa urkumaton päällä mukavan kotikutoisesti. Coen ei missään nimessä ole erityisen taitava laulaja, mutta hänen karhea soundinsa sopii tähän musiikkiin loistavasti.

Muut Coenin omat piisit ovat letkeän neworleanslainen "Mambo Jumbo", oldtime -henkinen "New Shoes Blues", sekä vahvasti
John Lee Hookerille kumartava "Accelerated Woman". Levyltä löytyy myös Professor Longhairin "Baby Let Me Hold Your Hand", joka odotusten mukaisesti svengaa Adrian Duken pianon viemänä. Vanha bluegrass-klassikko "Don´t Let Your Deal Go Down" saa puolestaan piedmont/ragtime -henkisen tulkinnan osakseen.

Loput levyn piiseistä, eli lähes puolet materiaalista, onkin sitten traditionaalista bluesia. Davis Coen on sanonut, että hänen mielestään ainoata oikeata bluesia on country blues; sitä hän tälläkin levyllä kosolti soittaa – vaikkakin sitten sähköisesti ja komppiryhmän kanssa. Rennosti hölkkäävä "Jack Of Diamonds" tarjoaa aimo annoksen slidekitaraa, "Since I Laid My Burden Down" kulkee gospelisti. Levyn päättävä "C. C. Rider" on levyn ainoa sooloesitys.
Big Bill Broonzyn versiota mukaileva, maailman vanhinta ammattia harjoittavaa naista ylistävä "Down In the Alley" ja "Lordy Lord" täydentävät hienon kokonaisuuden.

Davis Coenin "Blues Lights For Yours And Mine" ei tarjoa mitään uutta eikä ihmeellistä, mutta en ainakaan minä sellaista siltä kaivannutkaan. Hyvällä meiningillä soitettua perusmusaa tältä lätyltä nimittäin löytyy sitäkin enemmän.

MARKO AHO


Davis Coen: Blues Lights For Yours And Mine. Soundview, 2008

Davis Coen (kitara, laulu)

Joe Izzo (rummut), Trevor Coen (sähköbasso, piano), Ben Palmer ("koirankoppibasso"), Adrian Duke (piano), Lance Ashley (urut)


Linkit: Davis Coen
kotisivu ja MySpace, Blind Raccoon