Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Pohjanmaan kautta, Osa 1

8.10.2008   Kuvagalleria

Marko Aho käänsi viime perjantaina ajokkinsa nokan kohti Pohjanmaata. Ensimmäinen kohde oli Seinäjoki. Rokkikellarissa esiintyivät Doctor's Order ja juhlavieras Johnny Spence.

Perjantaina töiden jälkeen hyppäsin autoon ja suuntasin Pohjanmaalle sinisävyisen viikonlopun viettoon. Ensimmäinen etappini oli Seinäjoki, jossa esiintyisi
Doctor´s Order vanhan kunnon Piraatin Johnny Spencen kanssa. Jo matkalle lähtiessäni heittäydyin bluesin vietäväksi. Laitoin nimittäin autossa soimaan samaisena päivänä postitse saapuneen Kivettynyt Mämmi -yhtyeen omanlaistaan suomibluesia sisältävän levyn.

Seinäjoelle päästyäni ja majoituksen tsekkattuani suuntasin illan pelipaikalle Rokkikellariin. Sain kuulla, että bändi aloittaisi vasta puolenyön aikaan, joten päätin lähteä aikaa tappaakseni kylille käppäilemään ja tarkastaa samalla mitä muuta Seinäjoella tapahtuu. En ehtinyt kovinkaan pitkälle taivaltaa, kun saavuin kioskin luo - ikkunoissa oli
Jorma Lampelan taidenäyttely. Näytillä oli Remun, Juicen ja ties vaikka kenen lisäksi meitsille varsin tutun orkesterin julistekin...
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Seuraavaksi päätin mennä kurkistamaan josko Härmän Häjyssä olisi musiikkia tarjolla. Ja olihan siellä. Iltaan tuli odottamaton bonus, kun osuin sattumalta Pepe Ahlqvistin soolokeikalle. En muista aiemmin Pepeä yksin kitaroineen nähneenikään. Osa yleisöstä pyrki parhaansa mukaan keskustelemaan musiikkia kovempaa ja onnistuikin siinä harmillisen hyvin.

Pepe hoiti homman kuitenkin ammattimiehen ottein ja tarjoili bluesia sille vähemmistölle, joka sitä oikeasti halusi kuunnella. Tsekkasin muutaman piisin hänen ensimmäisen settinsä lopusta. ”Hoochie Coochie Man” kulki takuuvarmasti ja hyvänkuuloinen ”Mä soitan sen pois” edusti tulossa olevaa suomenkielistä matskua. Setin päätteeksi tuli vielä yksi countryblues sekä ”Key to the Highway”. Tauon aikana oli vuorossa karaokea, joten päätin ajan olevan kypsä Rokkikellariin palaamiselle.

Rock-klassikkoja, jopa hieman jazzia

Puoliltaöin Doctor´s Order asteli lavalle ja kertoi tohtorin määränneen rokkia koko kansalle. Tupa oli täynnä ja meininki saatiin heti alkutahdeista kohdilleen. Tohtoreiden show'sta paistaa läpi runsas keikkailu – sen verran tiukasti homma kulkee. Ryhmän tuorein jäsen, toisenlainen tohtori, rumpali
Mighty Man Oikarinen, sekä itse päätohtori, laulava basisti Teddy Bear Nättilä pitävät kompit rullaamassa ja tarjoavat mainion temmellyskentän Grande-Archie Hämäläisen kitaroinnille. Ja kyllähän Archielta homma käy, niin putkella kuin ilman.

Bändi soitti tapansa mukaan pääasiallisesti omia piisejä ja mikäpä niitä soittaessa, kun tekstit ovat hauskoja ja sävellyksetkin hyväksi havaituista aineksista tehtyjä. Illan avasi ”You Live, You Learn”. Meininki ei sen jälkeen notkahdellut hetkeksikään. Yleisölle tarjottiin vajaan tunnin annos jämerää rokkia ja rytmibluesia. Omia suosikkejani setissä olivat ”No Place To Go”, ”Los Mas Rapidos Muchachos”, sekä lähestulkoon jatsikas ”Wham Bam With The Medicine Man”, jonka aikana eturivistö Hämäläinen-Nättilä jalkautui yleisön joukkoon soittamaan. Ensimmäinen setti päättyi ensimmäisiin lainapiiseihin, eli "Hot Wheels/She Does It Right” -potpuriin ja tunnelma vain tiivistyi.

Toiseen settiin tuli illan tähti Johnny Spence laulusolistiksi. Homma polkaistiin käyntiin
The Pirates -rypistyksellä ”Please Don´t Touch”. Rock-klassikot seurasivat toisiaan. Spence oli varsin hyvässä iskussa ja silmin nähden nautti Tohtoreiden seurassa esiintymisestä. "Down the Line" oli ilmeisesti viime hetken lisäys settiin, koska siinä hän käytti lunttilappua, mutta eipä se menoa haitannut - mieluummin päinvastoin. Miestä itseään näytti välillä huvittavankin sanojen tavaaminen lapusta.

Setin puolivälin jälkeen tohtori Nättilä ilmoitti, että Archie haluaa soittaa nyt instrumentaalin. Siispä Spence saa ottaa basson hoitaakseen. Näin tapahtui, ja yleisölle tarjoiltiin slide-vetoinen ”Peter Gunn”. Varsinainen keikka päätyi härnäävän verkkaiseen ”Shakin´All Overiin”. Siinä vaiheessa oli selvää, ettei bändi tästä encoretta selviä. Hieman vaisusti alkaneet aplodit kohentuivat Nättilän kehotuksesta ja parin piisin ajaksi ukot vielä lavalle palasivat.

MARKO AHO, teksti, kuvat ja settilistat
KAKE KIIRIKKI, kuvat ja settilistat

Kuvagalleria

Matkakertomus jatkuu lähipäivinä raportilla Kokkolan Scandinavian Blues Partystä.


Johnny Spence ja Doctor´s Order Seinäjoen Rokkikellarissa 3.10.2008

Doctor´s Order:
You Live, You Learn
Big Bad Doc
Holy Moly
No Place To Go
Wham Bam With The Medicine Man
When The Shit Hits The Fan
So It Is
Los Mas Rapidos Muchachos
Hot Wheels
She Does It Right

Johnny Spence with Doctor´s Order:
Please Don´t Touch
I Can Tell
Mystery Train
Going Back Home
Down the Line
Dont Munchen it
Linda Lu
Peter Gunn
Drinkin Wine Spo-De-O-Dee
Move It
Honey Hush
Shakin All Over

Bye Bye Johnny
Tear It Up

- - - - -

ILMOITUS


Bluesia soittoääneksi Buumi.netistä

Muddy Waters: Hoochie Coochie Man
B.B. King: Sweet Little Angel
John Lee Hooker: Boom Boom
Eric Clapton: Bell Bottom Blues

- - - - -

Artikkelien etusivulle
Johnny Spence (keskellä) toteuttu lääkärin määräyksiä Seinäjoella.