Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Ikämiehet minihameiden
perässä


30.3.2009

Doug Adamz ja Dan Hayes eivät pysty vastaamaan odotuksiin antoisasta erästä akustista bluesia. Kokeneiden muusikoiden ilmaisu on yllätyksetöntä, ja välillä mennään tragikomedian puolellekin.

Doug Adamzin ja Dan Hayesin yhteistyön alku juontaa juurensa vuoteen 1977. Dan Hayes työskenteli tuolloin The Church Recording Studiossa San Franciscossa, jonne Doug Adamz suuntasi äänittämään albumiaan. Äänityssessioista alkoi yhä edelleen jatkuva tiivis yhteistyö.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Pohjois-Kalifornian klubit, kulmabaarit ja muut keikka-areenat ovat kaksikolle tulleet tutuksi tuhansien yhdessä soitettujen keikkojen myötä.

Uusimman albuminsa Hayes ja Adamz ovat nimenneet yksinkertaisesti "Blues Duoksi". Levyn materiaali on kaksikon omaa käsialaa, ja biisejä on levylle kertynyt kymmenen kappaletta. Akustisesti soitetulla "Blues Duo" -levyllä lauluosuudet vaihtelevat Adamzin ja Hayesin kesken, ja akustisen kitaran lisäksi levyllä soi luonnollisesti huuliharppu. Levy on äänitetty livenä Marshall Music Housessa.

Akustinen blues-levy nostatti odotukset korkealle, mutta "Blues Duo" osoittautui kerta kaikkiaan tasapaksuksi teokseksi. Levyn kaikki biisit ovat 12 tahdin perusbluesin puurtamista. Kuutosraita "All I Do" rullaa mukavan jouhevasti, mutta ei sekään tuo mitään uutta ilmoille.

Koska miehet ovat tavanneet soitannollisissa merkeissä jo vuonna 1977, on ikääkin täytynyt jo kertyä joitakin kymmeniä vuosia. Aivan nuorilta eivät herrat kansikuvassakaan näytä, mutta minihameet ovat inspiroineet artisteja kokonaisen kappaleen verran. Päätösraita "Mini Skirt Alert" varmasti puhuttaa sanomallaan osaa kuulijoista, mutta mielestäni kappaleen sanoituksessa on tragikoomista vivahdetta ottaen huomioon uurteiden syvyyden herrojen kasvoilla.

Makes you wanna flirt, mini skirt alert…

L. RAUDAS


Doug Adamz & Dan Hayes: Blues Duo. Blue Skunk Music, 2008

Doug Adamz (laulu, akustinen kitara, huuliharppu), Dan Hayes (laulu, kitara, huuliharppu)

Tuottajat: Doug Adamz & Dan Hayes


Linkit:
Blue Skunk Music, Dan Hayes


Artikkelien etusivulle