Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Doug Jayn värikäs tutkakuva

28.1.2008

Suomeen maaliskuussa saapuvan laulaja-huuliharpistin albumi "Under the Radar" luotaa vaikutteita laajalta rytmimusiikin skaalalta. Levy tarjoaa jokaiselle jotakin, ja vähän enemmänkin.

Saksassa nykyisin asustelevan laulaja-huuliharpistin
Doug Jayn neljäs levy on melkoinen sekoitus miehen mielimusiikkia. Levyltä löytyy niin maukasta huuliharppubluesia, soulia, texas-ränttää kuin doo-wop -henkistä laulantaakin. Jopa iskelmälinjalle ajaudutaan pari kertaa!
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Levynä "Under The Radar" välttää niukasti saamasta 'sillisalaattileimaa' kylkeensä. Laidasta laitaan mennään ehkä liiankin kanssa, mutta kaikki on kuitenkin tehty huolella. Doug Jay ehkä haluaa tuoda esille laajan repertuaarinsa tällä levyllä ja se hälle suotakoon. Vastuu siirtyy kuulijalle.

Levyn kaksi ensimäistä kappaletta, nimibiisi "Under The Radar" ja
The Fabulous Thunderbirdsin hengessä kulkeva "If It's Love", ovat mainioita menopaloja. Doug Jayn laulu sekä huuliharppusoolot toimivat hyvin ja bändillä on kelpo meininki päällä. Mutta sitten tulee melkoinen hyppäys iskelmän pariin. "Temptation" voisi nimittäin olla minkä tahansa kotimaisen Agents-henkisen iskelmäbändin tekele. Homma kuitenkin toimii ja Doug on elementissään. "Without Love" menee samaan Agents-osastoon.

Välillä fiilistellään 50-luvun doo-wop -meiningillä kappaleissa "Don't Want Your Love No More" ja "Call Me Back To You". Takaisin bluesin pariin päästään, kitaristi
Christoph "Jimmy" Reiterin ja Dougin johdolla biiseissä "Show Me The Way To Love You" ja levyn päättävällä komealla kitarashufflella, "Boom-A-Raang!".

'Jokaiselle jotakin ja vähän enemmänkin' on tämän tuotoksen motto. Levyllä on hyvä äänimaailma ja tuotanto kohdallaan, mutta kappalelinjausta olisi ehkä pitänyt hiukan miettiä. Levyllä on vierailemassa pari kosketinsoittajaa ja puhallinpari, jotka saavat aikaan "..täähän kuulostaa ihan
Fats Dominolta!" -ilmiön siellä täällä. Liikaa samaa soundia on monellakin raidalla, mutta se lienee tarkoituskin.

Kyllä Doug Jay & The Blue Jays hommansa hoitaa ja toimii varmasti livenä ihan täysillä. Herra onkin tulossa minirundille Suomeen maaliskuun lopulla. Alustavat esiintymispaikat ovat: 27.3. Tampere (Down Home Kivi), 28.3. Jyväskylä (Poppari, Boogie Chillen Club) ja 29.3. Kuopio (Streetbar 41). Tulituesta vastaa kotimainen
Wang Dang Dudes.

KAKE KIIRIKKI


Doug Jay & The Blue Jays: Under The Radar. CrossCut Records, 2007


Doug Jay (laulu, huuliharppu), Christoph "Jimmy" Reiter (kitara, taustalaulu, vihellys), Jasper Mortier (basso), Andre Werkmeister (rummut, lyömäsoittimet)

Vierailijat: "Sax" Gordon Beadle (saksofonit), Tino Barker (saksofonit), Christian Rannenberg (piano), Mo Fuhrhop (urut), Kai Strauss (komppikitara 01.ja 02.)

Tuottaja: Doug Jay & The Blue Jays


01. Under The Radar
02. If It's Love
03. Temptation
04. Show Me The Way You Love Me
05. Without Love
06. Don't Want Your Love No More
07. Losing Hand  (Milton Campbell-Oliver Sain)
08. Love Grows Cold (Lowell Fulson)
09. Poor Me
10. Nothin'
11. It's Easy When You Know (Cornelius Green)
12. What A Man Can do
13. Call Me Back To You
14. Boom-A-Raang!

Linkki:
Doug Jay
Grand Blues