Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Esa-Matias Heinosen johtaman Empson & The Bluesroadin kaverit ovat harrastajia, siltä heidän musiikkinsa kuulostaa ja sellaisena sitä myös on arvioitava. Se ei täytä oikeastaan miltään osin ammattimaisen tuotannon tunnusmerkkejä.

Tv-ohjelma Levyraadin isä
Jaakko Jahnukainen kielsi aikanaan raatilaisilta nollan pisteen annon, koska hänen mielestään piti aina antaa vähintään yksi piste sähkötekniikan käytöstä. Olen samoilla linjoilla: tämä pohjalaisbändi ansaitsee joka tapauksessa kunnioittavan noteerauksen suomalaisen bluesin eteen rohkeasti tekemästään työstä.

Muutamista kappaleista on löydettävissä hyvääkin. On mukavaa
Canned Heat -tyyppistä tunnelmaa (Second Man Boogie), Elmore James -viritystä (It Hurts Me Too) ja vähän Peter Green -mystiikkaakin (I Loved Another Woman). Heinosen omista biiseistä "Second Man Boogien" lisäksi myös "Early Morning Blues" ja "What Need You Babe" ovat sävellyksinä näppäriä.

Monet levyn kappaleista – itse asiassa useimmat – lähtevät soitannollisesti ihan asiallisesti liikkeelle. Mutta kun alkaa laulu, alkavat myös ongelmat.
Pertti Käkelän kehnolla englannilla kuorrutetut puolihuutavat vokaalisuoritukset tuovat mieleen 50- ja 60-luvun suomipopin; ajan, jolloin pop ja rock olivat maassamme lapsenkengissä. Käkelällä on toki hetkensä. Samaa ei voi sanoa kahdesta kappaleesta, joilla Heinonen on itse tarttunut laulumikkiin.

Arvostelukyky on pettänyt myös levyn laajuuden osalta. Kun kuudestoista ääniteos kajahtaa ilmoille, tekee jo mieli huutaa apua.

Instrumentalisteista parhaiten suoriutuu basisti
Lasse Syrjälä, jonka linjoissa on ajoittain hyvää ytyä. Myös levyn soundit ovat onnistuneet, joskin ne ovat selkeydessään melko armottomat bändin soittamista kohtaan.

Kuvataide on taidemaalari Heinosen ominta aluetta. Hänen eikä muidenkaan Empson & The Bluesroadin jäsenten tuskin kannattaa harkita alanvaihtoa. Bluesin säveltäminen, levyttäminen ja julkinen esittäminen on kuitenkin miehille tärkeä harrastus ja samalla arvostettavaa, juurimusiikin sanomaa kuljettavaa työtä.

PASI TUOMINEN


Empson & The Bluesroad: Early Morning Blues, 2007

Esa-Matias "Empson" Heinonen (kitara, huuliharppu, laulu, basso), Lasse Syrjälä (basso), Pertti Käkelä (laulu, kitara), Vesa Korpela (rummut), Kalevi Riihimäki (koskettimet)

Vierailijat: Hannu Björklund (huuliharppu), Unto Luoto (piano)

Tuottajat: E-M Heinonen, The Bluesroad


Linkit:
Empson & The Bluesroad, Esa-Matias Heinonen
Pohojalaasten kakkonen

10.1.2008

Empson & The Bluesroadin toinen albumi "Early Morning Blues" saattaa osaltaan juurimusiikin ilosanomaa. Levy kertoo myös, että musiikista vastaa harrastajabändi.

Empson & The Bluesroad soittaa bluesia pohjanmaalaiseen malliin. Vuonna 2005 julkaistu ensikiekko "Down by the River" sai viime vuoden lopulla kaverikseen albumin "Early Morning Blues". Albumilta löytyy seitsemän bändin itse kynäilemää alkuperäiskappaletta sekä peräti yhdeksän cover-tulkintaa.