Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Bibb ja Wentus Porvoossa

1.1.2008

New Yorkista lähtöisin oleva muusikko Eric Bibb vieraili Suomessa joulukuussa. Blues-Finland.com oli paikalla, kun artisti esiintyi Wentus Blues Bandin kanssa Porvoossa.


Amerikkalainen laulaja ja lauluntekijä
Eric Bibb kävi konsertoimassa Porvoon Grandin teatterilavalla yhdessä Wentus Blues Bandin kanssa. Vaikka teatterimiljöö on aika harvinainen paikka rytmimusiikille ja varsinkin bluesille, oli konsertti varsin miellyttävä kokemus ja jää varmasti porvoolaisyleisön mieliin pitkäksi aikaa.

Eric Bibb osoittautui hyväksi laulajaksi ja akustisen kitaran käsittelijäksi. Wentus Blues Band hoiti hommansa tutulla, tinkimättömällä tyylillään. Tunnelmaa riitti laidasta laitaan ja lähes täysi teatterisali osasi taidokasta esitystä arvostaa äänekkäin aplodein. Yleisön ikähaarukka oli myös mukava yllätys, sillä paikalla oli paljon nuoria kuulijoita ja jopa lapsiperheitä!

Illan aloitti Wentus Blues Band soittamalla lämpimäisiksi neljä kappaletta. "Times So Hard" oli aloituskappale, josta jatkettiin
Magic Samin soulahtavammalla biisillä "Give Me Time". WBB:n sointi oli hyvä ja balanssit kohdallaan. Pekka Gröhn tuo koskettimillaan mukavan lisän bändin sointiin ja soolotilaa riittää niin sähköpianolle kuin Hammond-soundillekin. Laulaja Juho Kinaret on kehittynyt vuosien varrella hyväksi esiintyjäksi ja varmuutta otteissa riittää. ?äni sopii mainiosti bluesin kaikille osa-alueille ja aina on esiintymisessä pientä pilkettä silmäkulmassa.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Basisti Robban Hagnäsin kyseltyä yleisöltä joulutunnelmista, kuultiin pitkä versio kaihoisasta
kappaleesta "Merry Christmas, Baby".
Niko Riippa vetäisi kappaleeseen varsin muikean ja pitkän kitarasoolon, mikä loppua kohti meinasi lipsahtaa jopa raivokkaaksi. Yleisö palkitsi soolon raikuvin aplodein, täysin spontaanisti ja aiheesta! WBB:n oman osuuden päätti uusimman Agriculture -levyn päätösbiisi "My Kind Of People".

Eric Bibb kuulutettiin lavalle ja WBB säesti häntä vielä kolmen kappaleen ajan. Juho Kinaret siirtyi soittamaan perkussioita rumpali
Mikael Axelqvistin vierelle. Eric Bibb näytti nuorekkaalta parikymppiseltä, vaikka ikää on karttunut jo 56 vuoden verran. Hänen komea lauluäänensä ja taidokas akustisen kitaran soittonsa saivat kappaleet rullaamaan letkeästi.
Aluksi kuultiin St. Louis Jimmyn jo vuonna 1941 tekemä bluesbravuuri "Going Down Slow", jota seurasi Ericin oma tekele "Good Stuff". Pekka Gröhnin sähköpianosoolo yhdessä Ericin akustisen komppauksen kanssa toimi erittäin hyvin. Sitten päästiin Eric Bibbin omimmalle alueelle, eli vanhoihin kantrityylisiin "tarinankerronta-blueseihin". Kappale "Tell Ol' Bill" kertoi miehestä, joka jätti vaimonsa leivän paistoon ja lähti ns. käymään kylillä joutuen tietysti vaikeuksiin ja ammuttiin lopulta hengiltä. Ironisesti Eric totesi, että tämä tarina on rohkaisuksi nykypäivän miehille, jotka voisivat hyvinkin itse paistella leipiä ja päästää vaimonsa ulos pitämään hauskaa.

Kirjavin teemoin

WBB poistui takahuoneeseen ja jätti Ericin trubaduuriksi. Saimme kuulla vielä tarinan pahasta miehestä kappaleessa "Stack O' Lee Blues", ja ennen 20 minuutin taukoa Eric antoi näytteen lauluntekijän lahjoistaan laulullaan "Shingle By Shingle".

Tauon jälkeen Eric Bibb jatkoi trubaduurin hommiaan hartaan tunnelmallisissa merkeissä. Koskettava kappale "Water" kertoi hurrikaani Katrinan aiheuttamasta tuskasta New Orleansissa. Myrsky vei kaiken omaisuuden, perheet on kateissa tai hajallaan siellä täällä. Veden pinta jatkaa nousuaan. Apua vaan ei näy eikä kuulu.

Ericin muita laulunaiheita olivat mm. parisuhteen ja rakkauden kestävyys ("Saucer 'N' Cup"), yhteisöllisyys ja yhdessäolo ("Connected"), kohtalo ("Destiny Blues") ja tietenkin rakkaus ("For You").

Lopuksi lavalle saapui vielä Wentus Blues Band ja kimpassa jatkettiin loppuun asti. Meno oli varsin maittavaa ja soittajat groovasivat hymyssä suin.  Yleisö oli hyvin mukana menossa ja hakkasi käsillään tahtia aina, kun asiasta vähänkään vihjattiin.

Niko Riippa ja Pekka Gröhn saivat runsaasti sooloilutilaa ja välillä homma meni mukavaksi jammailuksi. Eric Bibb esitteli Pekan jopa
Ray Charlesiksi komean soolon jälkeen kappaleessa "Right On Time". Todella maittava konsertti Ericiltä ja Wentukselta. Reilu kaksituntinen konsertti meni kuin siivillä ja sitä olisi jaksanut huoletta seurata toisenkin mokoman.

KAKE KIIRIKKI


Eric Bibb & Wentus Blues Band. Porvoo, Grand, 15.12.2007

Bibb (kitara, laulu), Juho Kinaret (laulu, perkussiot), Niko Riippa (kitara), Robban Hagnäs (basso, taustalaulu), Mikael Axelqvist (rummut), Pekka Gröhn (koskettimet, taustalaulu)

Settilista:

Wentus Blues Band:
01. Times So Hard
02. Give Me Time
03. Merry Christmas, Baby
04. My Kind Of People

Eric Bibb & WBB:
05. Going Down Slow
06. Good Stuff
07. Tell Ol' Bill

Eric Bibb:
08. Stack O'Lee Blues
09. Shingle By Shingle

-tauko-

10. Water
11. Saucer 'N' Cup
12. Connected
13. Destiny Blues
14. For You

Eric Bibb & WBB:
15. Got To Do Better
16. Right On Time
17. Kokomo
18. Lonesome Valley
19. Don't Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down
-encore-
20. I Heard The Angels Singing
Eric Bibb heitti pitkän ja monipuolisen keikan Porvoossa. © Kake Kiirikki
© Kake Kiirikki