Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Lindellin avara äänimaisema

11.2.2008

Eric Lindellin toinen Alligator-julkaisu "Low on Cash, Rich in Love" sisältää mallikasta, lähes täysin alkuperäiskappaleisiin perustuvaa soitantaa. Ilmaisu liikkuu radioystävällisestä rosoiseen.

New Orleansin sävyillä sinisilmäistä soul/funk/rootsrockiaan maustava
Eric Lindell julkaisi Alligator-debyyttinsä "Change In the Weather" pari vuotta sitten. Se oli kokoelma hänen aiempien, pienkustanteina julkaistujen levyjensä parhaista paloista. Kyseessä oli ilmeisen eheä paketti, vaikka se lauluja monista eri sessioista vuosien varrelta sisälsikin. Ilmestyessään "Change In the Weather" sai hyvän vastaanoton ja kehuvat arvostelut.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Grand Blues
Ericin ura lähti vankkaan nousuun, keikat kasvoivat ja lisääntyivät, runsas radiosoitto toi yhä lisää kuulijoita ja kuluvan vuoden tammikuussa tarina sai jatkoa uuden levyn muodossa. Silloin nimittäin näki päivänvalon nyt käsittelyssä oleva "Low On Cash, Rich In Love".

Uuden levyn avaa melko mitäänsanomaton, radioystävällinen pehmosoul "Lay Back Down", joka ei ainakaan allekirjoittanutta saa riemusta hihkumaan. Tosin enpähän minä taida erityisen radioystävällinen ollakaan, joten vika saattaa olla itsessänikin. Kyseinen piisi on joka tapauksessa valikoitunut levyn ensimmäiseksi singlejulkaisuksi ja tokihan tämän tyyppisellä materiaalilla saatetaan hyvinkin laaja kuulijakunta saavuttaa.

Onneksi heti toisena tuleva nimipiisi, funkysti rullaava "Low On Cash" kohentaa levyn profiilia kertaheitolla. Ja kun sen perään lähtee soimaan New Orleansin hengessä kulkeva "Josephine", olen jo päättänyt unohtaa avauksen mukanaan tuoman pettymyksen. Leppoisasti kulkeva "Mind Your Business" sisältää ripauksen
Rolling Stonesia ja "Tried And True" suuntaa katseet jälleen kohti New Orleansia. Levyn ainoa cover, Gil Scott-Heronin "Lady Day And John Coltrane" päästää Lindellin esittelemään kitaristin ja harpistin taitojaan hieman runsaamminkin - ja tyylikkäästi homma hoituu.

Takavuosina Eric sai usein kuulla itseään verrattavan
Van Morrisoniin ja päättikin sitten tutustua aiheeseen hieman tarkemmin. Niinpä hän vuonna 2001 laittoi "Moondance"-kasetin keikkavaninsa soittimeen pyörimään ja innostui tosissaan. Tällä tuoreella levyllä erityisesti "What I Got, It´s You" ja levyn päättävä, kantripoljentoinen "All Night Long" kulkevat vahvasti Van the Manin hengessä.

Myös pelkistä saksofoneista koostuvan torvisektion käytön Eric sanoo keksineensä "Moondancelta". Runsaasti blueskitarointia tarjoava, funkysti svengaava blues "It´s My Pleasure" tuo puolestaan mieleen
Jimmie Vaughanin ja eihän sekään missään nimessä huono asia ole. "It´s A Pity" antaa hammondin viedä ja kytkee jälleen funkvaihteen päälle. Sliden kuljettama letkeä "I Got A Girl" sisältää aimo annoksen makoisaa harputtelua.

Levyllä soitto toimii mallikkaasti ja äänimaisemakin on jätetty miellyttävän avaraksi ja aavistuksen rosoiseksi. Bändi soittaa hyvin, lukuisat keikat ovat hitsanneet ryhmän tiiviiksi. Parista piisistä levylle päätyivät kuulemma ensimmäiset jamiversiot ja kyllähän nämä "I Got A Girl" ja "It´s My Pleasure" mukavan rennosti svengaavatkin.

Itselleni bändin muusikot eivät olleet entuudestaan tuttuja, joten jouduin suorittamaan hieman googletusta ja taitaa heti mennä pari levyä tilaukseen. Kitaristi
Chris Mule ja basisti Aaron Wilkinson nimittäin soittavat myös Honey Island Swamp Bandissa, joka on äskettäin julkaissut mainion cd:n. Tämän lisäksi Chris Mulelta on vuonna 2004 ilmestynyt "The Unmentionables" -cd, joka sisältää country- ja bluesvaikutteista, New Orleansin sävyttämää rootsrockia.

MARKO AHO


Eric Lindell: Low On Cash, Rich In Love. Alligator Records, 2008

Eric Lindell (laulu, kitara, huuliharppu), Chris Mule (kitara, taustalaulu), Aaron Wilkinson (basso, taustalaulu), Chris Plyant (rummut, taustalaulu), Blake Nolte (saksofoni), Jimmy Carpenter (saksofoni), Mark Adams (koskettimet), Sean Carey (taustalaulu)

Tuottaja: Eric Lindell


Linkit:
Eric Lindell, Alligator Records, Bonnier Amigo

- - - - -

Low On Cash, Rich In Love on saatavissa
CDON.COM-nettikaupasta.