Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Boogieteorian alkeet ja paljon muutakin

15.3.2009

Gene Taylor Band soitti Tampereen Down Home Kivessä jamihenkisen mutta tiukan klubikeikan. Hänen bändissään häärivät tutut suomalaiskasvot Jo' Buddy, Robban Hagnäs ja Olli Ontronen.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Gene Taylorin viimekeväinen Down Home Kivi -vierailu Tampereen Teatterikahvila Kivessä meni minulta oman keikkani vuoksi sivu suun. Mukavaa että hän palasi näinkin pian rikospaikalle, jotta pääsisin tuon vääryyden korjaamaan.

Gene Taylor on todella pitkän linjan pianisti. Kuusikymmenluvun lopulla, ollessaan vasta kuusitoistavuotias, hän keikkaili väärennettyjen henkkareiden turvin
Big Joe Turnerin ja T-Bone Walkerin kaltaisten suuruuksienkin kanssa. Seitsemänkymmentäluvulla hän soitti muun muassa James Harmanin bändissä ja Canned Heatissakin jonkin aikaa. Seuraavan vuosikymmenen alkupuolella hän liittyi Dave ja Phil Alvinin perustaman The Blastersin riveihin. Onpa hänet sittemmin nähty Fabulous Thunderbirdsissakin.

Taylor on jatkuvasti soittanut mitä erilaisempien kokoonpanojen kanssa, ja sama meininki jatkuu edelleen. Down Home Kiven keikalla hänen bändinään toimi todella kovan luokan kattaus suomalaista blues-osaamista. Rumpuja soitti - aivan kuten muutamalla duokeikallakin -
Olli Ontronen, joka tunnetaan myös tiukkana blues-harpistina. Basistina toimi Wentuksesta tuttu Robban Hagnäs ja kitaristina puolestaan Jo´ Buddy Raulamo.

Ryhmän ote oli jamimaisen rento koko illan ajan. Yleisölle tarjottiin todella makoisaa pianovetoista juurihoitoa. Avausinstrumentaalin jälkeen kuultiin muun muassa "Big Boss Man", "Don´t You Lie To Me" ja "Sugaree". Raulamo esitti kummassakin setissä pari soolonumeroa, mutta muuten pääosassa oli oikeutetusti Gene Taylor pianoineen. Piisivalinnat olivat monin paikoin kovasti perinteisiä ratkaisuja, vaan eipä se ainakaan allekirjoittanutta haitannut. Ensimmäisen setin loppupuolella kuultiin muun muuassa "Shake Rattle And Roll", "Junco Partner" ja todella rivakka versio "Down the Road Apiecesta".

Taylor avasi toisen setin sooloboogiella, jonka jälkeen hän tulkitsi bändin kanssa
Lazy Lesterin "Rainin In My Heartin". Professor Longhairin "Mardi Gras In New Orleansista" kuultiin todella mainio versio, jossa Raulamon vihellys vihlaisi kotoisasti korvaa ja Ontronenkin pääsi soittamaan pitkän soolon. Seuraavana tulleeseen hitaaseen bluesiin sekä Taylor että Raulamo soittivat todella tyylikkäät, sopivasti jatsiksi luiskahtaneet soolot.

Alkujaan
Jimmy Ligginsin kynäilemään "Drunkiin" tuli mainitsemisen arvoisen rouheata kitarointia, kun Jo´ Buddy oli virittänyt kitaransa lähes baritonikitaran reviirille. Keikan loppuhuipennuksena kuultiin vielä tiukka kolmikko klassikoita: "Things That I Used To Do", "Ya Ya" ja "Jambalaya".

Kaikille oli illan tässä vaiheessa selvää, että encorehan sieltä tulee. Näin myös kävi. Taylor esitti ensin yksinään todella mainion versioinnin vanhasta jazz-standardista "Ain´t Nobody´s Business" ja sen päälle bändin kanssa letkeästi tunnelmoivan piisin "Irene".

Kokonaisuutena ilta edusti jälleen Down Home Kiven laadukasta tarjontaa. Bändi soi koko illan rennosti, mutta silti tiukasti. Ehdottomasti mainitsemin arvoinen seikka on myös se, että onnistuin  viimeinkin hankkimaan itselleni Gene Taylor Blues Bandin ”Live!!! 605 Boogie!!!” -cd:n. Levyhän on jo jonkun aikaa tehnyt tuloaan, ja nyt se on viimein omakustanteena saatettu päivänvaloon. Levyn materiaali on äänitetty lyhyellä USA:n länsirannikon kiertueella joulukuussa 2007. Gene Taylor Blues Bandin kokoonpano pitää sisällään alkuperäisestä Blasters -miehistöstä tutut herrat: Dave Alvin,
John Bazz ja Bill Bateman. Levyllä paistaakin läpi tietynlainen jälleennäkemisen riemu. Tämä hyvähenkinen livetaltiointi on suositeltava hankinta, jos sen vain jostain onnistutte löytämään.

MARKO AHO, teksti ja kuvat


Gene Taylor Band. Tampere, Teatterikahvila Kivi, Down Home Kivi -klubi 12.3.2009

Gene Taylor (piano, laulu), Jo' Buddy (kitara, laulu), Robban Hagnäs (basso, laulu), Olli Ontronen (rummut)


Linkit:
Gene Taylor, Down Home Kivi


Artikkelien etusivulle
Taylor, Ontronen, Hagnäs ja Raulamo työn touhussa Down Home Kivi -klubilla. © Marko Aho