(c) 2006 Blues-Finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Halloween Blues nousee isojen joukkoon

7.11.2006

Vaasan tapahtuma osoitti, että bluesin ystäviä voi hemmotella kesäkauden ulkopuolellakin. Onnistuneesti koostettu klubiohjelma tuki laajan suosion saanutta pääkonserttia.


Järjestyksessään kolmas kansainvälinen Halloween Blues järjestettiin viime viikon torstaista sunnuntaihin Vaasassa. Pääkonsertin lisäksi ohjelmistossa oli kymmenittäin klubiesiintyjiä.
Halloween Blues
Neljän hurjan ruotsalaisnaisen muodostama Little Jenny & The Blue Beans piti pääkonsertin kovinta vauhtia. Bändillä on erittäin mallikasta omaa materiaalia ("I Ain't No Leftover", "Honorable Man"), mutta myös valikoidut coverit onnistuvat. Etenkin The Doorsin "Roadhouse Blues" iski ytimeen. Jäsenten työnjako on saumaton ja jokainen täyttää ruutunsa 100-prosenttisesti. Daamien soitossa ei ole mitään liikaa eikä mitään liian vähän. Jenny Bohman on yhtyeen selkeä johtaja, mutta myös rumpali Justina Lakin ja basisti Mia Kempff ovat tiiviissä kontaktissa yleisön kanssa. Kitaristi Lotta Partapuoli taas keskittyy persoonalliseen soittamiseensa.
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
(c) Little Jenny
Bernard Allison bändeineen on muodollisesti ja teknisesti pätevä. Heiltä ehkä kuitenkin puuttuu se oma juttu. "A Woman Named Trouble" ja muut bravuurit olivat setin mielenkiintoisimpia. Lainakappaleet, kuten "Voodoo Chile (Slight Return)" tai viimeistään "Smoke on the Water" puolestaan lipsuivat peräti yleisön kosiskelun puolelle. Pitkät sooloilut (kyllä, myös bassosoolo) eivät myöskään sytyttäneet. Instrumentalistisesti onnistuneimmat olivat itse Allison kitarassa ja Andrew Thomas rummuissa.

Jos pitää suomalais-amerikkalaisesta matkamusasta, kotimaisista rekilauluista ja Mississipin bluesista, oli Halloween Blues lauantain ainoa oikea osoite.
J. Karjalainen, Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen nimittäin yhdistelevät kaikkia näitä Lännen-Jukan nimellä. Banjo-viulu-kitara -kokoonpano Karjalaisen itseään säästelemättömällä laululla ryyditettynä upposi kansaan täysillä.

Doug MacLeod ja akustinen kitara viihdyttivät alakerran lavalla. Miehen show'ssa lyövät kättä country blues ja herkullinen tarinankerronta. Crawfish Kingsin menevä cajun/zydeco tarjoili vuorollaan osuvan vastavoiman MacLeodin easylle tunnelmalle.

Vaasan klubiohjelma oli varsin laaja torstaista sunnuntaihin. Erityinen tapahtuma oli lauantain akustinen klubi, jossa Bernard Allison valmistautui pääkonsertin osuuteensa ja liittyi
Micke & Lefty w/ Chefin esiintymiseen yhden setin ajaksi. Meno ei ainakaan rauhoittunut klubin toisessa osassa, jonka festivaalin viihdyttävin trio hoiti kotiin hykerryttävällä tavalla.
Nieminen & Litmanen (epäjärjestyksessä vasemmalla) alkaa olla jo yleisesti tunnettu duo, kiitos miesten näkyvän roolin hömppäkanava MTV3:lla. Hömppä oli kuitenkin kaukana, kun miehet villitsivät yleisön perjantain keskiyön klubikeikalla. Nuoren polven ruotsalainen voimaryhmä Eric's Bluesband (nestori Eric Hansson on 29-vuotias) esitti lupaavia rokkaavan bluesin otteita. Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen vastasivat klubiohjelman hienovaraisimmista juurimusiikin tulkinnoista lauantai-iltapäivän konsertissaan.
Festivaalivieraiden - ja osin myös esiintyjien - turnauskestävyyttä koeteltiin toden teolla sunnuntaina, jolloin ohjelmassa oli peräti 14 tunnin after party. Koko Halloween Bluesin ehdottomaan kärkeen kuuluneet Little Jenny & The Blue Beans ja Micke & Lefty w/ Chef kävivät vielä heittämässä yhdet setit. Lisäksi kuultiin kymmenkuntaa toistaiseksi vähemmän tunnettua kokoonpanoa.

Runsaat yleisömäärät varsinkin pääkonsertissa ja useimmilla klubeilla osoittavat, että vaasalaiset ja pidemmältäkin festaria varten matkaavat ovat ottaneet Halloween Bluesin omakseen. Tapahtuma on nousemassa isojen joukkoon. Laajassa tapahtumassa on aina hieman yliteltävä tyylilajien rajoja, mutta Vaasassa on kyetty pysymään bluesissa ilahduttavan hyvin. Myös järjestelyt pelasivat moitteitta ja aikataulut pitivät kohtuullisesti.
(c) Grandpop Records