Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Rytmimestarit kylässä

26.5.2008

Hasse Walli Power Trio ja Messengers olivat lauteilla, kun Helsingin Kaisaniemessä vietettiin Maailma Kylässä -tapahtumaa viikonloppuna. Materiaalia kuultiin Robert Johnsonista diskohitteihin.


Helsingin Kaisaniemessä vietettiin viikonloppuna 24. - 26. toukokuuta Maailma Kylässä -ilmaisfestivaalia, jonka aikana yleisö pääsi tutustumaan eri maiden kulttuureihin ja musiikkiin. Lauantaina yleisölle oli tarjolla, etnomusiikin lisäksi, kunnon kitaravetoista rytmimusaa kahden kotimaisen legendan johdolla.

Hasse Walli Power Trio soitti Hendrix-tyylistä bluesrockia. Dave Lindholmin, Joe Vestichin ja Jake's Blues Bandin tuore yhteensulautuma Messengers oli tavanomaisemman rockin linjoilla. Kumpainenkin akti upposi hyvin runsaslukuiseen yleisöön. Kun Suurlähettiläät olivat ensin pehmentäneet yleisönsä hittikimarallaan päälavalta käsin, oli aika siirtyä suuren sirkusteltan suojiin vähän rouheamman meiningin pariin.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Pienen odottelun jälkeen lavalle kuulutettiin Hasse Walli Power Trio. Hassen lisäksi lavalle asteli Vesa Aaltonen rumpuihin ja Mikko Vuorela bassoon. Keikka alkoi Hasse Wallin omalla biisillä "Grandma Grandma". Hän esitti sen kunnianosoitukseksi edesmenneelle isoäidilleen, joka oli hänestä pikkupoikana huolta pitänyt. Kappale oli menevä bluesrock, jossa Hasse lauloi paikoin kitarasoolon kanssa unisonona.

Varsin jyhkeäsoundinen trio heitti seuraavaksi ilmoille
Robert Johnsonin tekeleen "When You Got A Good Friend". Rokkaavan "My Babe" -kappaleen aikana kuultiin parit rumpusoolon pätkät Vesa Aaltoselta. Hassen myrskyisän ja karille karahtaneen suhteen mainingeista syntynyt, hieman lattarivaikutteinen "Redheaded Lady" oli kaunis biisi kitarasooloineen päivineen.. Kunnon boogierockin vauhtiin päästiin reipastahtisessa kappaleessa "There Was A Man".

Yleisö halusi kuitenkin huutojen perusteella Hendrixiä ja siitä pidettiin Hassen johdolla neuvoa-antava kansanäänestys. Kun käsiä nousi tarpeeksi, kuultiin hieno ja varsin pitkä versio "kuluneesta" biisistä "Hey Joe". Hassen kitarointi nousi melkoisiin sfääreihin. Taustaryhmä teki hurjasti töitä pysyäkseen menossa mukana. Kappale oli varsinaisen keikan viimeinen, mutta yleisö vaati lisää. Sitähän tuli korkojen kanssa.

Encorena kuultiin Hendrix-klassikko "Voodoo Chile (Slight Return)", mutta tästä ei tullut aivan niin raju versio kuin olisin odottanut. Vasta biisin loppupuolen revityksissä Hasse Walli sai käsijarrun pois päältä antoi palaa täysillä.

Varsin mainio keikka kokonaisuudessaan ammattitaitoiselta ryhmältä! Hassen kokemus ja varmuus tuli keikan aikana kaikille hyvin selväksi, eikä kitaralegendan arvonimi ole mikään iän tuoma itsestäänselvyys. Esitystä häiritsi muutama sekopää rääkymällä lavan edessä, mutta onneksi he poistuivat keikan aikana.

Uutta originaalimusiikkia ja vanhoja tuttuja

Messengers soitti heti keikkansa kärkeen uuden levynsä singlebiisit "1, Two, 3, Four" ja "C'mon, Use Me". Tamperelaistuneen amerikkalaisen laulaja-lauluntekijän Joe Vestichin karhea ääni oli elementissään, ja bändi soi komeilla soundeilla varsin tiukasti. Kitaristit Jake Yrölä ja Dave Lindholm olivat hyvällä soittopäällä ja komeita sooloja tipahteli vuoron perään pitkin keikkaa.
Keikka perustui uuden levyn materiaaliin, mutta muutakin mukavaa saatiin kuulla. Levyltä yli jäänyt "Steal The Wind" oli hyvä kappale. Mainioita covereita olivat Bo Diddleyn "I'm A Man" (jossa Dave väläytti räväkkää slidekitarointia) ja Eddie Cochranin "Something Else". Donovanin vanha ralli "Hey Gyp" oli hyvä menopala, mutta eniten yleisöä kohahdutti vanha diskoslovari "Take My Breath Away", jonka Messengers veti lähes alkuperäisin soundein. Kyllä moni katsahti lavalle huuli pyöreänä biisin alettua!

J.J. Calen tuttu "After Midnight" oli Messengersin käsittelyssä komeaa kuultavaa. Jake's Blues Bandistä tuttu rytmiryhmä Timo "Hepe" Salo (basso) ja Juha Yrölä (rummut) loihtivat kappaleeseen letkeän poljennon ja yleisön tanssijalkaa kutkutti kummasti. Yleisö piti kuulemastaan, joten encoreille mentiin. Lopuksi kuultiin vanha kunnon "Sweet Home Alabama". Koska (Daven sanoja lainatakseni) bändissä on amerikkalainen laulaja, biisi ei ole mitään "riihikamaa" - hyvä päätösbiisi.

KAKE KIIRIKKI, teksti ja kuvat


Maailma Kylässä -festivaali. Helsinki, Kaisaniemi, Monsuuni-lava 24.5.2008

Hasse Walli Power Trio: Hasse Walli (kitara, laulu), Vesa Aaltonen (rummut), Mikko Vuorela (basso)

Messengers: Dave Lindholm (kitara, slidekitara, laulu), Joe Vestich (laulu, huuliharppu), Jake Yrölä (kitara, taustalaulu) Timo Salo (basso), Juha Yrölä (rummut)
Hasse Walli
Messengers