Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Mutkat suoriksi ja
menoksi!

16.2.2009

Maailman nuorimmaksi blues-kokoonpanoksikin mainittu The Homemade Jamz Blues Band hämmästyttää levytyksellään "Pay Me No Mind".  Tässä blues-näyttämön uusi haastaja.

Mississippin Tupelosta puhaltavat kerta kaikkiaan tuoreet tuulet. Kolme
Perryn sisarusta, Ryan (kitara ja laulu, 15 v), Kyle (basso, 13 v) ja Taya (rummut, 9 v) hämmästyttävät The Homemade Jamz Blues Bandillään sekä levytyksellään "Pay Me No Mind".
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Vuoden 2008 puolella äänitetty "Pay Me No Mind" tarjoaa 'oikeaa' mustaa bluesia, joskin aika rokkaavaa sellaista. Soittajien nuori ikä varmasti vaikuttanee myös levyn menevään ja vauhdikkaaseen ilmeeseen. Soittamisen riemua riittää nuoruuden vimmalla - mutkat suoriksi ja menoksi!

Juuri tuoreus ja tekemisen huuma ovat tämän levyn suurin vahvuus. Levy on äänitetty kolmen päivän aikana, ja vielä kotioloissa. Turhalta tuottamiselta on vältytty keskittymällä oleelliseen eli livesoittoon.

B.B. King on antanut kolmikolle siunauksensa, eikä ihme. Varmasti vanhan bluesmiehen sydäntä lämmittää nuoren polven innostus juurimusiikkiin. Tupelosta on astunut esiin uusi haastaja bluesnäyttämölle. On mielenkiintoista kuulla, miltä bändi kuulostaa kymmenen vuoden kuluttua. Mainio debyytti ennustaa varmuudella hyviä tulevaisuuden näkymiä näille nuorille soittajille.

Kappaleiden takana on kolmikon isä
Renaud Perry lukuun ottamatta päätösraitaa, John Lee Hookerin "Boom Boomia". Ja täytyy myöntää, että "Boom Boom" jytiseekin suorastaan alkukantaisella voimalla. Versiolle on saatu mittaa hieman yli kuusi minuuttia, ja kunnon jamitteluosio päättää tyylikkäästi levyn. Kaikkiaan levyn materiaali rakentuu lähinnä 12 tahdin perusblueseista.

Levyn erittäin onnistuneet kannet ansaitsevat myös kiitoksen. Pehmeät värisävyt tekevät kartonkisesta cd-paketista kovin vinyylimäisen oloisen. Levy näyttää levyltä.

L. RAUDAS


The Homemade Jamz Blues Band: Pay Me No Mind. Northern Blues Music, 2008

Ryan Perry (kitara, laulu), Kyle Perry (basso), Taya Perry (rummut)

Vierailijat  Renaud Perry (huuliharppu), Mike Wilkinson (kitara)

Tuottaja: Miles Wilkinson


Linkit:
The Homemade Jamz Blues Band, Northern Blues Music

- - - - -

ILMOITUS

Pay Me No Mind on saatavissa CDON.COM-nettikaupasta.

Matkalle Yhdysvaltain etelään? (TEMAmatkat.fi)

- - - - -

Artikkelien etusivulle