Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Sysmästä Kairoon

6.2.2008

Honky Tonk Menin albumilla "Woodbeat" liikutaan paitsi maantieteellisesti myös tyylillisesti ympäri rytmimusiikin karttaa. Levy sisältää paljon alkuperäismateriaalia ja runsaasti laadukasta soittamista.

Saksofonisti
Masa Orpanan pari vuotta sitten kokoama bändi Honky Tonk Men äänitti viime kesänä Sysmässä albumillisen alkuperäismateriaalia, joka julkaistiin "Woodbeat"-levynä loppuvuodesta 2007. Mukaan on liitetty yksi vanhempi taltiointi, keväältä 2006 oleva Willie Dixon -tulkinta "Crazy Love".
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Grand Blues
Suurimman osan kappaleista on kynäillyt yhtyeen laulajana, kitaristina ja harpistina toimiva Ismo Haavisto. Orpana on ollut mukana kolmella biisillä, ja basisti Ville Vallila on säveltänyt jazz-tunnelmoinnin "The Birch". Kvartetin täydentää Juppo Paavola rummuissa.

"Kairo" lienee albumin huomionarvoisin kappale. Se on sinänsä ihan rehellistä rytmibluesia, mutta Orpana puhaltaa sekaan heti introssa todella upeat egyptiläiskuviot, jotka vuorottelevat Haaviston kitarariffien kanssa läpi biisin. Vauhdikkaalla raidalla molemmat pääsevät myös sooloilemaan.

Uusenglantiakin luova "Sackbeer Twist" (eiköhän kyseessä ole viittaus monen suosikkijuomaan pussikaljaan) on toinen bändille omaa persoonallisuutta luova kappale. "Do You Wanna Dance" -tyyppinen sointukuvio totisesti liikuttaa tanssijalkaa. Orpanan saksofonimelodia on raikas menettämättä silti kunnianhimoisuuttaan. Haaviston
The Venturesin mieleen tuova soolo on mukava lisä. Tästä jos ei viikonlopputunnelma irtoa, niin ei mistään!

Avauskappaleen "A Little Love" biitti taas tuo mieleen
Ray Charlesin ja kitaratyöskentely vaikkapa Freddie Kingin. Haaviston huuliharppu saa eniten roolia fifties-henkisellä biisillä "I'll Show You the Door". Slovari "My Love Gets Stronger" on keskinkertaisempi raita, mutta Vallilan bassovälikkeet luovat hienoa tunnelmaa. Nimikappale on sijoitettu albumin loppuun. Sillä kaikki pääsevät vuorollaan irrottelemaan tosissaan.

Komppiryhmän Vallila-Paavola yhteistyöskentely on värikästä, vuorenvarmaa ja nautittavaa kautta linjan. Haaviston heittäytyminen vokaalisuorituksissa on ihailtavaa - tosin monipuolisen ja lahjakkaan muusikon parhaat vuodet ovat edessä. Orpanan työskentelyssä on sävyä, herkästä fiilistelystä (The Birch) suoranaiseen hullutteluun (Woodbeat).

Levynä "Woodbeat" on ennen kaikkea kokoelma hyviä ja tyyleiltään vaihtelevia kappaleita, joista vastaavat erinomaiset muusikot. Teema-albumia tai suurta taideteosta siitä ei saa millään, eikä näin ole varmasti tarkoituskaan. Kivoista kansista kiitokset kuuluvat
Teemu Töyrylälle. Levyn hankinnan lisäksi kevättalvella aktivoituvan keikkailun seuraamista on ilo suositella.

PASI TUOMINEN


Honky Tonk Men: Woodbeat, 2007

Masa Orpana (saksofoni), Ismo Haavisto (laulu, kitara, huuliharppu), Ville Vallila (basso), Juppo Paavola (rummut, lyömäsoittimet)

Vierailijat: Marko Haavisto (taustalaulu), Harri Keinonen (lyömäsoittimet)


Linkki:
Honky Tonk Men