(c) 2007 Blues-Finland.com
James Cotton bändeineen
liekeissä


16.1.2007

Syövän jäljiltä leikatusta kurkusta ei ole enää lauluääntä tarjolla, mutta blues-harpun mestari antaa instrumenttinsa puhua puolestaan. Slam Allen johtaa kovatasoista taustabändiä rautaisesti.

Harvalle tulee yllätyksenä, että
James Cotton on huuliharpun suurmies ja ehdoton blues-hahmo - mutta hieno uutinen on se, että mies bändeineen on tänään erinomaisessa vireessä.

Kurkkusyövän kanssa taistellut Cotton, 71, heitti loistavan keikan viime torstaina
B.B. Kingin klubilla New Yorkissa.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Z-Trading
Ram-Bam Records
Rytmi
James Cotton, B.B. King's Blues Club, New York, 11.1.2007

James Cotton (huuliharppu), Slam Allen (kitara, laulu), Tom Holland (kitara, laulu), Charles Mack (basso, laulu), Mark Mack (rummut)

Vierailija: Grace Kelly (saksofoni)

Lämppäri: NYC Blues Devils
Cottonin yhtye ei totisesti jätä toivomisen varaa. Bändissä on kolme solistitason muusikkoa, mutta sitä johtaa aiempaakin selkeämmin kitaristi-laulaja Slam Allen (vasemmalla). Omia bändiprojektejakin vetävä "Soul Workin' Man" laulaa antaumuksella ja kitaroi tyylikkään vahvasti. Idolinsa klubilla kun oltiin, Slam vetäisi klassikon "How Blue Can You Get?" aitoon B.B.-tyyliin, mikrofonitta suoraan salille laulettuine osuuksineen. Soittaminen kotikaupungissa lisäsi torstaina varmasti Allenin hyvää keikkafiilistä.

Toinen kitaristi
Tom Holland ei saa yhtä paljon soolotilaa. Hänellä on kuitenkin erittäin tärkeä tehtävä Cottonin bändeille tyypillisten kirpeiden riffien soittamisessa. Myös basisti Charles Mack on oiva laulaja ja villi lavaesiintyjä. Velipoika Mark Mack vastaa rummuista.

Legendan näkeminen vahvassa työkunnossa oli huojentava kokemus. Pääosassa oli kuitenkin loistava show. Tämän päivän James Cotton Band on ensiluokkaista blues-viihdettä millä tahansa mittarilla.

Pasi Tuominen, New York
pasi.tuominen(a)blues-finland.com
Esimerkiksi vuoden 2005 Rauman-konserttiin verrattuna Cotton on ilmeisen pirteässä voinnissa. Kurkkuleikkauksen jälkeen hän ei toki ole pystynyt laulamaan, eikä puhekaan ole kuin vaivaista korinaa. Toisaalta lavaläsnäolo on kovaa luokkaa. Mies soittaa harppuaan edelleen kuin paholainen, ja nyrkki heiluu villisti ilmassa bändin soittaessa erityisen makeasti.

Cotton esiintyi tutusti istualtaan. Mutta yltyipä selvästi hyväntuulinen mies jopa jorailemaan, kun ilmoille pamahti vanha suosikki "Got My Mojo Workin'". Muitakin klassikkoja kuultiin ja ohjelmaan lukeutui tietysti bravuuritykitys "Rockin' 88". Konsertissa nähtiin myös kokemuksen ja todella nuoren lahjakkuuden kohtaaminen, kun bändiin liittyi hetkeksi 14-vuotias amerikanaasialainen saksofonisti
Grace Kelly.
Klikkaa isommaksi
Klikkaa isommaksi
(c) H.Korteniemi
(c) H.Korteniemi