Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Intohimoisesti ja tunteella

16.6.2008

Jimmy "Duck" Holmesin toinen albumi lunastaa vaivatta artistin ensilevyn nostattamat odotukset. "Done Got Tired of Tryin'" on tunteella soitettua ja autenttista bluesia, suoraan Mississippin Bentoniasta.

Kesti 35 vuotta, ennen kuin jokin toinen riippumaton blues-levymerkki ylsi Alligator Recordsin avausjulkaisun "
Hound Dog Taylor & The Houserockers" (1971) tasolle. Samalle viivalle kurotti Broke & Hungry Records kaksi vuotta sitten Jimmy "Duck" Holmesin levyllä "Back to Bentonia". Duckista on hyvää vauhtia tulossa Broke & Hungryn arvokkainta pääomaa ja paras myyntiargumentti, siinä missä edesmennyt Hound oli sitä Alligatorille.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Täytyy myöntää, että ensimmäisen kerran play-nappulaa painaessani oli pelko puserossa. Ehkä Jimmy Holmesin toinen CD "Done Got Tired of Tryin'" ei olekaan niin uskomaton kuin debyyttialbumi, tai ehkä se on vain "lisää sitä samaa"? Kansiteksteissäkin kerrotaan, että kymmenestä kappaleesta neljä on peräisin "Back to Bentonia" -levyn vuoden 2005 sessioista.

Ei kuitenkaan hätää: Duck tulkitsee intohimoisesti ja tyylillä.
Jeff Konkel ja kumppanit ovat tehneet loistotyötä kootessaan CD:n, joka uurtaa uusia uria kuulostaen silti tyypillisen 'bentonialaiselta'. Tätä blues todella on tänään – usein ei kuulla kenenkään laulavan yhtä autenttisesti niin nykypäiväistä värssyä kuin "way back in 2001 (silloin joskus vuonna 2001)"…

Albumi keskittyy funkaavan sähköisen instrumentaalin "Blue Front Breakdown!" (rumpalina on positiivisessa mielessä 2000-lukulainen
Lightnin' Malcolm) ympärille. Tunnelma levyllä on hieman aiempaa keveämpi; sitä voisi kuvailla vaikka 'vähemmän hautuneeksi ja leveämmin virnistäväksi'.

Jimmy Holmes on hyvässä kunnossa ja selvästi nauttii tekemisestään. Legendaarisen
Jack Owensin apuri Bud Spires vierailee "Catfish Bluesilla". Koko homma on jälleen purkitettu livenä Blue Front Cafessa Mississippin Bentoniassa. Duck on pyörittänyt vanhempiensa vuonna 1948 avaamaa paikkaa vuodesta 1970.

Tarvitseeko muuta sanoa? Jos pidät hyvästä, tunteella soitetusta ja autenttisesta bluesista, tulet pitämään paljon myös tästä levystä. Jos Bentonia Blues
Skip Jamesin ja Holmesin oppi-isän Jack Owensin tapaan on mieleesi, ei levykokoelmasi ole täydellinen ilman Duckin kakkosalbumia. Ja mikäli pidät Fat Possumin raa'asta blues-tavarasta, kannattaa kiekkoa "Done Got Tired of Tryin'" kokeilla.

ANDRES ROOTS


Jimmy "Duck" Holmes: Done Got Tired of Tryin'. Broke & Hungry Records, 2007

Jimmy "Duck" Holmes (kitara, laulu), Lightnin' Malcolm (rummut), Bud Spires (huuliharppu)

Tuottaja: Jeff Konkel


Linkit: Broke & Hungry Recordsin
kotisivu ja MySpace, Jeff Konkelin haastattelu