(c) 2007 Blues-Finland.com
Kuningaslahna parantaa vaikka migreenin

27.3.2007

Turkulaisen King Breamin ensilevy "Everyday" ei nimestään huolimatta ole jokapäiväistä tavaraa, vaan erittäin ammattitaitoista ja vivahteikasta rytmimusiikkia. Bändiä johtaa monipuolisen musiikkitaustan mies, Mika Lahnajoki.

King Bream on Turusta ponnistava, Mika Lahnajoen johtama monipuolinen trio. Lahnajoen itsensä tausta on kirjava iskelmämusiikkeineen kaikkineen, mutta mies kertoo juuriensa piilleen bluesissa teinivuosista lähtien. Noin kaksi ja puoli vuotta sitten Mika lähti vihdoin kokoamaan juurimusiikin yhtyettä. Tuloksena oli King Bream ja uunituore albumi "Everyday".
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Z-Trading
Audiodivari
Rytmi
Vivahteikas musiikkitausta kuuluu levyllä. Esimerkiksi erinomainen avauskappale "Migraine Blues" on Lahnajoen yhden henkilökohtaisen suosikin, B.B. Kingin, tyylistä puhaltimin kuorrutettua ja jotenkin juhlavaa bluesia. Blues-hengen sisäistäminen kuuluu levyllä ehkä parhaiten sanoituksissa. Esimerkiksi nimibiisin värssyt "Why can't we be like we used to be; these dark clouds are killing me; 'cause my heart believes in you" saavat paatuneenkin blues-deterministin vakuuttumaan.

"Everyday" on kaikkiaankin onnistunut raita. Sydänsuruja huokuvaa sanoitusta tasapainottaa sujuvasti rullaava soul-meininki, joka makeimmillaan tuo mieleen
Curtis Mayfieldin. "Free" kulkee mukaansatempaavasti funkin tahtiin. "You Kissed Me Once" on tunnelmallinen jazz-pala, kun taas "Home Town" muistuttaa Lahnajoen iskelmähistoriasta.

King Breamin rytmiryhmä - basisti
Esa Salminen ja rumpali Markku Tuomi - on instrumentalistisesti osaava ja Lahnajoki osoittaa hyvät biisintekijän lahjansa sekä varsin puhtaat laulajan kykynsä. Vaikka laulu onkin puhdasta, voi sen miksaamisen koko soundia vallitsevaksi silti hieman kyseenalaistaa. Lahnajoen englannin foneeraaminen ei ole huonoa, mutta ei järin vakuuttavaakaan - tämä valitettavasti syö paikoittain musiikin uskottavuutta.

Hienoinen viihteellisyys albumia myös hallitsee. Levykauppiaana en lajittelisi King Breamia blues-lokeroon albumin tietyn siisteyden ja vahvan jazz- ja soul-vaikutteisuuden johdosta; tämä ei tietenkään ole mikään hyvyyden mittari, vaan ajoittain tarpeellinen, tyylillinen linjanveto.

Suurimmat kiitokset King Bream -albumi ansaitsee täysin Mikan omalle materiaalille rakentumisesta. Myös umpirautainen ammattitaito on vaivatta kuultavissa "Everydaylla". Livenä tämäkin yhtye on varmasti parhaimmillaan, ja ensi kesäksi on ohjelmassa muun muassa esiintyminen Pori Jazzissa.

King Bream: Everyday, 2007, Reflex Music

Mika Lahnajoki (laulu, kitara, lyömäsoittimet), Esa Salminen (basso), Markku Tuomi (rummut)

Vierailijat: Jussi Reunamäki (koskettimet), V-P Haanmäki (saksofoni, huuliharppu), Timo Mansikka-aho (trumpetti)

Tuottajat: Mika Lahnajoki ja Kari Nieminen


Linkki:
King Breamin kotisivut