(c) 2007 Blues-Finland.com
Luusereiden voittava kaava

3.9.2007

Hollantilainen Louis & The Losers soittaa tarttuvaa rytmimusiikkia moneen makuun. Lodewijk van der Lindenin johtama bändi on julkaissut ensimmäisen albuminsa "Thanks for Nothing Baby".

Alankomaiden suunnalta lähestyy ryhmä nimeltä
Louis & The Losers. Levynkannen sloganin mukaan luvassa on "Quality Jazz from Holland", mutta kyse on paljon muustakin. Debyyttialbumi "Thanks for Nothing Baby" on vaikuttavan monipuolinen tyylinäyte yhtyeen osaamisesta.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM - blueslevyt
Bändin keulahahmo on laulaja-pianisti-haitaristi Lodewijk van der Linden, jolla on pitkä kokemus rytmimusiikin saralla. Esikuvikseen hän mainitsee muiden muassa Fats Dominon, Ray Charlesin ja Professor Longhairin. "Pyrimme saamaan levylle mahdollisimman paljon eri sävyjä kadottamatta silti aitoa 50-luvun meininkiä", van der Linden kuvailee. The Losers koostuu rytmiryhmästä sekä saksofonitriosta.

Paitsi tyyli- on "Thanks for Nothing Baby" myös kova työnäyte. Albumille mahdutetut 18 kappaletta on purkitettu viime marraskuussa yhden päivän aikana keskihollantilaisessa Zeistin kaupungissa. Bändin omille suosikeille nostetaan hattua lainabiisein, mutta mielenkiintoisimpia ovat kuitenkin hollantilaisten omat tuotokset.

On huomionarvoista, että van der Lindenin kynäilemät kappaleet ovat levyn selvästi blueseinta ainesta. Varsinkin nimibiisi on vahvasti tässä tyylissä etenevä raita. "Your Royal Greenness" puolestaan rakentuu yhtyeen pääjehun raikkaasti groovaavan pianoriffin ympärille.

Vahva saksofonipanos ja kitaroiden poissaolo korostavat Louis & The Losersin jazz-olemusta. Monessa kappaleessa pohjavire on kuitenkin jazzille tyypillistä tiiviimpi; usean biisin kategorioiminen vaikkapa jump bluesiksi ei varmasti loukkaa ketään. Hauska idea on ollut lisätä haitari kappaleiden "You Never Can Tell" ja "Memphis, Tennessee" instrumentaatioon -
Chuck Berry goes cajun!

Kokoonpanon soittaminen on ammattitaitoista ja virheetöntä. Lodewijk van der Linden on myös mukiinmenevä laulaja, ja monien muiden hollantilaisten tapaan englannin kielikin sopii miehelle hyvin. Pysäyttävimmistä laulusuorituksista vastaa kuitenkin kahdella kappaleella vieraileva
Meike van de Veer. Nainen taittaa Don Gibsonin "I Can't Stop Loving You" -klassikon kivan ja uskottavan vibraton kera. Van der Lindenin ja van de Veerin duetto Buck Owensin "Cryin' Time" -sävelmässä on taas albumin hienovireisin suoritus.

Louis & The Losers pystyy soittamaan varsin kelvollisesti musiikkityylejä moneen lähtöön. Albumi "Thanks for Nothing Baby" on kappalemäärineen läkähdyttävä, mutta se osoittaa, että heidän soittonsa vetoaa sekä tunteisiin että menojalkaan. Yhtye on halukas esiintymään myös ulkomailla; monipuolisuus antaakin hollantilaisille hyvät lähtökohdat soittaa mitä erilaisimmilla klubeilla ja festivaaleilla.

Louis & The Losers: Thanks for Nothing Baby. Maxanter Records, 2007

Lodewijk van der Linden (laulu, piano, haitari), Matthias van Olst (rummut), René Postma (basso), Arnoud de Graaff (baritonisaksofoni), Tibor Elferink (tenorisaksofoni), David Wilschut (tenori- ja alttosaksofonit)

Vierailija: Meike van de Veer (laulu)

Tuottaja: Lodewijk van der Linden


Linkki:
Louis & The Losersin kotisivut

Biisinäytteitä (mp3):
Thanks for Nothing Baby   Corina Corina