© 2007 Blues-Finland.com
Varteenotettavia vaihtoehtoja

25.9.2007

L.R. Phoenixin "Black Cat Bone" ja Bullfrog Brownin "Tundra" tulevat saataville parahiksi Suomen ensimmäisen alt.blues-tapahtuman aikaan.

Mahtoiko nuori britti
Leighton Phoenix Joensuuhun asettuessaan tietää, että kyseessä ei välttämättä ole Suomen ulkomaalaisystävällisin paikkakunta? Hyvin on mies kuitenkin tuntunut viihtyneen. Taiteilijanimeä L.R. Phoenix totteleva kaveri esittelee nyt osaamistaan ep:llä "Black Cat Bone".
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM - blueslevyt
Lahti Blues & Roots
Blues Live! Jyväskylä
Niin se vain on, että musiikinlajin juurille uskollisimmasta tulkinnasta on tullut bluesinkin kentässä 'vaihtoehtoista'. Alkulähteille johtavat L.R. Phoenixinkin jäljet: mies vannoo muiden muassa "kaimansa" L.R. Burnsiden, Junior Kimbroughin, Son Housen ja John Lee Hookerin nimiin. Levyn kannessa kuitenkin on Robert Johnson -karrikatyyri. Myyttisestä sankarista on jäänyt puvun sisään vain luuranko.

Äärimmilleen riisutusta akustinen-kitara-ja-laulu -ilmaisusta huolimatta L.R. Phoenixin tulkinnassa on rutkasti sävyä. "Black Cat Bone" -nimibiisissä on suorastaan hyytävää kohtalokkuutta. "Ashtray on the Side" taas esittelee Phoenixin äänekkäästi hoilaavana kuin junansuorittaja. "Isolationilla" kähisee vähän
Howlin' Wolfilta (vai Wolfman Jackilta?) kuulostava tarinankertoja. "Where'd You Stay Last Night" puolestaan tiedustelee hyvin ahdistuneen oloinen kaveri. Jätkä osaa tulkita!

L.R. Phoenix on taltioinut "Black Cat Bone" -ep:n ylhäisessä yksinäisyydessään. Keikoilla mukana on kuitenkin usein rumpali
Mika Vauhkonen, niin myös ensi lauantain Floating Cockroach Festivalilla. Seitsemän kappaleen levyllä kaikki kappaleet ovat Jimmy "Duck" Holmesin "6 Little Puppiesia" lukuun ottamatta Phoenixin käsialaa.

Jolly good!

Bullfrog Brown: Tundra

Elokuvamaailmassa ovat tulleet muotiin episode-tyyppiset, varsinaista tapahtumainkulkua aikaisempaan vaiheeseen sijoittuvat jatko-osat.
Peter Webberin "Nuori Hannibal" kertoo, miten  Hannibal Lecter -nimisestä pojasta kasvoi hirvittävä sarjamurhaaja. Tähtien Sodan "esiosat" paljastavat muun muassa, miten lupaavasta jedisoturista Anakin Skywalkerista tuli koko linnunrataa kauhistuttanut hirmuhallitsija Darth Vader. Mutta miten Bullfrog Brownista tuli kansainvälisen tason alt.blues-yhtye? Siitä tarinoi uusi ep "Tundra".
Kuuden biisin lätty ei sisällä uutta Bullfrog-materiaalia, vaan puolet kappaleista on peräisin bändin ensimmäiseltä, sittemmin loppuunmyydyltä albumilta. Koska "Mudhole Stories" (2004) -albumia ei ole tarkoitus uusintajulkaista, päättivät virolaiset sen sijaan sovittaa kipaleet uudestaan. Kolme muuta raitaa ovat vielä historiallisempia: ne ovat Green Bullfrog -yhtyeen materiaalia vuosituhannen alusta. Bullfrog Brownin jäsenet Alar Kriisa ja Andres Roots soittivat myös siinä kokoonpanossa.

"Step on It" -nimisiä levyjä on musiikin historia pullollaan (Suomessa ainakin
Riverdale Blues Band ja Broadcast), ja kivasti se sopisi myös tämän Bullfrog-julkaisun nimeksi - siksi vauhdikas meno monella biisillä on. "Somebody Turn on the Heat" potkaisee homman käyntiin tukka putkella.  Eikä "Blues for Masters" ole sen rauhaisampi. Bullfrogin keikoilla aina joku ruikuttaa rumpujen perään; nyt ei jää toivottavaa silläkään saralla. "Tundralla" kannuissa kuullaan Raul Terepiä.
"Dentist Bluesille" on kyhätty mielenkiintoinen harppuintro. "Wicked Grin" -raidalla taas on ytimeen iskevä Elmore James -tunnelma. Ep:n materiaali on tutusti kokonaan Bullfrog Brownin originaalimateriaalia. Bändin aiemmat tuotokset, pitkäsoitto "Snakes and Devils" ja ep "Uncooked" ovat nyt saatavissa myös yksissä kansissa.

Sekä L.R. Phoenix että Bullfrog Brown esiintyvät lauantaina Floating Cockroach Festivalilla Helsingissä. Tapahtuma on myös "Tundran" virallinen julkaisukeikka.

L.R. Phoenix: Black Cat Bone. Omakustanne, 2007

L.R. Phoenix (laulu ja kitara)

Bullfrog Brown: Tundra. Kwaq Records, 2007

Alar Kriisa (laulu), Üllar Kärt (huuliharppu), Andres Roots (kitara), Raul Terep (rummut)

Tuottaja: Andres Roots


Linkit:
L.R. Phoenix (MySpace), Bullfrog Brown, Floating Cockroach Festival (MySpace)