Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Pienkokoonpano todistaa tehokkuutensa

20.4.2009

Verevästi soittava kaksikko L.R. Phoenix & Mr Mo' Hell tekee vaikutuksen uudella albumillaan "Wrecked". Heidän suorituksensa tuntuu kohenevan levy levyltä. Lyriikoita hallitsevat tutut viina- ja naiskysymykset.

L.R. Phoenix ja Mr Mo' Hell ovat jälleen loihtineet varsin hyvätasoista tavaraa kaikille Mississippi Hill Country -bluesin ystäville. Tämän tuoreen "Wrecked" -levyn sanoitukset pyörivät tutulla viina / naiset -akselilla tai niiden aiheuttamien asioiden ympärillä. Ne ovatkin aiheita, joista on ammennettu jutun juurta jo muinaisista ajoista lähtien.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Duon soitto on verevää ja saatu hyvin soundein tallennettua. L.R. Phoenixin tulkinta on varmaotteista, ja todella tanakasta rytmipuolesta vastaava Mr Mo' Hell (a.k.a. Mika Vauhkonen) ei hissuttele yhtään patteriston takana. Kitara/laulu/rummut -yhdistelmä on jälleen todistanut tehokkuutensa!

Jalka alkaa lyödä automaattisesti tahtia lattiaan jo avausbiisin "Wrecked" pyörähtäessä käyntiin. Tarttuva riffi, huuliharppu ja mukava riimittely pitävät kuulijan hyvin otteessaan. Viskinhuuruinen meininki päättyy hyvään aforismiin: "Bad old whiskey's like a bad wife, Let them in it'll ruin your life". Tosi kuin vesi!

Levyn kappaleet ovat olleet duon keikkasetissä jo jonkin aikaa ja ne toimivat mainiosti myös tallenteella. Reipas blues-boogie "On The Run" on aivan hillitön menopala. Jatkoa seuraa biisissä "Dark Clouds".

"Red Haired Girl" on hyvin mieleen uppoava, kansanlaulun omainen hoilaus, johon L.R. innostuu vetäisemään varsin omalaatuisen soolon. Sähkiksen rinnalla soiva akustinen kitara tuo mukavaa harmoniaa meininkiin. Tämä kappale jää helposti "päähän soimaan", kuten allekirjoittaneelle on käynyt useampaankin otteeseen.

L.R. paljastuu melkoiseksi äijäksi - tai oikeastaan sonniksi - kappaleessa "All Night Long". Siinä vakuutetaan muijalle, että "vaakamamboilu" kestää koko yön. Vahva ego on hyvä myös niissä hommissa.

L.R. Phoenix & Mr Mo' Hell parantavat suoritustaan levy levyltä ja kaksikko kannattaa ehdottomasti kokea myös livenä. Suosittelen lämpimästi!

KAKE KIIRIKKI
 

L.R. Phoenix & Mr Mo' Hell: Wrecked. Omakustanne, 2009


L.R. Phoenix (kitara, laulu, huuliharppu), Mr Mo' Hell (rummut)


Linkki:
L.R. Phoenix & Mr Mo' Hell

- - - - - -

Levyä on myynnissä keikoilla sekä:
Levykauppa Äx
Rootscd.com


Artikkelien etusivulle