Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Grillin täydeltä creole-muonaa

28.4.2008

Musiikin yhteydessä hoettu vertauskuva "kattaus" sopii kerrankin, kun Marcia Ball tarjoilee herkkuja 13 kappaleen edestä. Aineksissa piisaa. "Peace, Love & BBQ" on silti hieman yllätyksetöntä perusruokaa.

"Peace, Love & BBQ" on viime keväänä parhaan pianistin Blues Music Awardilla palkitun
Marcia Ballin ensimmäinen studiolevytys viiteen vuoteen. Musiikki henkii erityisesti New Orleansin ja Austinin tunnelmia. Tunnelmat ovat välittyneet hyvin, mitä yleisöön tulee: albumi singahti oikopäätä Billboardin blues-listan ykköseksi. Suomessa se julkaistiin 16. huhtikuuta.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Ball on aikaisemmin tehnyt Alligator Recordsille kiekot "Presumed Innocent" (2001), "So Many Rivers" (2003) ja livetaltioinnin "Down the Road" (2005). Uutuuslevyn kunniaksi starttaava kiertue alkaa New Orleans Jazz & Heritage Festivalilta 3. toukokuuta.

Marcian lauluääni on tavoitettu levylle erinomaisesti – se on nautittavissa ihanassa, hieman karheassa kypsyydessään. Ilman hänen notkean sulavaa pianonsoittoaan levy ei luonnollisesti olisi mitään. Se onkin toinen albumia leimaava vahvuus. Laatusertifikaatin tälle New Orleans -henkiselle levylle antaa itseoikeutetusti
Dr Johnin vierailu slovarilla "I'll Never Be Free". Mittavasta artistiarmeijasta löytyvät lisäksi hurja zydeco-mies Terrance Simien sekä The Fabulous Thunderbirdsin nykykokoonpanoon kuuluva kitaristi Mike Keller.

"Peace, Love & BBQ" on ns. hyvien aikojen musiikkia. Kappaleet, joista suurinta osaa Marcia on itse ollut kynäilemässä, ovat hyvin soitettuja ja albumi on osaavasti tuotettu; tuotannosta kiitokset kuuluvat kielisoittimiakin levyllä operoivalle
Stephen Brutonille, artistille ja tuottajalle, joka on tehnyt töitä muiden muassa Bonnie Raittin ja country-mies Kris Kristoffersonin kanssa. Korean ulkokuoren kääntöpuolena on yllätyksettömyys ja tyylien kirjosta huolimatta lievä tasapaksuus. Esimerkiksi kahden hitaan kappaleen sijoittaminen viimeisiksi saa aikaan melkoisen laahaavan lopetuksen.

Taatuinta New Orleans -materiaalia ovat
Bobby Charlesilta (See You Later Alligator ja Down South in New Orleans -kappaleiden tekijä) lainattu avaus "Party Town" sekä hieman raskaammin, puhallinavusteisesti polkeva "Down in the Neighborhood". Itse nimikappale kuuluu samaan lokeroon. Sävelmä on mukavan tarttuva, mutta myös hauska muistutus siitä, että rauhan ja rakkauden kaltaisien ylevien arvojen tavoittelun lomassa on hyvä rentoutua ja heittää kavereille vaikka grillijuhlat.

Ilmeisen omakohtainen muistelu "Miracle in Knoxville" ja "Where Do You Go?" ovat puolestaan
The Band -tyyppistä, jollain tavalla arvoituksellista Americanaa. "Right Back in It" ja "Watermelon Time" vastaavat rock & roll -riennoista, kun taas bluesein ilmapiiri on klubihenkisellä raidalla "Falling Back in Love with You".

Muutamista terävämmistä kappaleista huolimatta viihteellisyys on jokseenkin vallitseva piirre Marcia Ballin uutuudella "Peace, Love & BBQ". Se on ennen kaikkea laadulla toteutettu ja hyväntuulinen albumi, joka sopii kevään ja kesän tunnelmiin kuin vihreä paprika creole-keittiöön.

PASI TUOMINEN


Marcia Ball: Peace, Love & BBQ. Alligator Records, 2008

Marcia Ball (laulu, piano, haitari)

Don Bennett (basso), Corey Keller (rummut), Mike Keller (kitara), Thad Scott (saksofoni), Ian McLagan (Hammond B-3), Mac "Dr John" Rebennack (laulu, urut, klavinetti), Stephen Bruton (kitara, mandoliini, taustalaulu), Cindy Cashdollar (lap steel), Wayne Toups (haitari, taustalaulu), Terrance Simien (haitari, taustalaulu), David Barard (basso), Herman Ernest (rummut), Barry "Frosty" Smith (lyömäsoittimet), Tracy Nelson, Vicki Carrico, Terry Tucker, Christine Albert, Chris Gage, Sydney Scott, Don Bennett (taustalaulu), Wardell Quezergue (puhallinsovitukset), L.A. Horns: Lee Thornburg (trumpetti, pasuuna), Lon Price (saksofoni)

Tuottaja: Stephen Bruton


Linkit:
Marcia Ball, Alligator Records, Bonnier Amigo

- - - - -

Peace, Love & BBQ on saatavissa
CDON.COM-nettikaupasta.