Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Lähikuvassa Martha Scanlan

12.1.2009

Tunturibluesiin saapuvan amerikkalaisartistin juuret ovat perinteisessä countryssa. Hän kuitenkin korostaa bluesin vaikutusta, joka kuuluu myös tammikuussa julkaistavalla uudella levyllä.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Laulaja-lauluntekijä Martha Scanlan on yksi Saariselän 18:nnen Tunturibluesin tähdistä 23. - 25. tammikuuta. Tunturihotellin ja Kaunispään Huipun tiloissa pidettävissä konserteissa soittavat myös Kelly Joe Phelps sekä suomalaisesiintyjät Jo' Buddy & Down Home King III, Sam Huber & Fat Bullets, Olli Haavisto ja Eero Raittinen & Noisy Kinda Men.

Martha Scanlanille musiikki ei merkitse vain uraa ja laakerien keräämistä: hänelle musiikissa on kysymys elämän aitoudesta. Kun hänen koulukaverinsa kuuntelivat hittimusaa, Martha tunsi vetoa
Van Morrisonin varhaistuotantoon, traagisiin irlantilaisballadeihin, Bob Dylaniin ja Johnny Cashiin.  "Juureni ovat bluesia enemmän perinteisessä country-musiikissa", Martha sanoo Blues-Finland.comille. "Mutta yksi asia, joka usein jää huomiotta on se, kuinka paljon blues on vaikuttanut ja vaikuttaa countryyn."

Scanlan inspiroitui muuttamaan Minnesotasta Montanaan ja alkoi opetella kitaransoittoa. Hän jatkoi edelleen itäiseen Tennesseehen päästäkseen lähemmäs rakastamaansa Appalakkien musiikkia. Hän oli perustamassa
Reeltime Travelers -yhtyettä. Tunnetut tuottajat T-Bone Burnett ja Bob Neuwirth saivat vihiä bändin ensilevystä, mikä poiki kiertueita muun muassa Alison Kraussin kanssa sekä pääsyn levyttämään Oscar-palkitun "Cold Mountain" (2003) -elokuvan soundtrackille.

Kuuden vuoden historiansa aikana - bändi hajosi vuonna 2005 - Reeltime Travelers sai paljon faneja ja suitsutusta kriitikoilta. Martha puolestaan oli menestyksekäs vuoden 2003 MerleFestin sävellyskilpailussa: hän voitti bluegrass ja country -kategoriassa sekä ykkös- että kakkossijan!

Soolouralle

Pari vuotta sitten matkustaessaan kiertuebussissa
Ollabelle-yhtyeen kanssa Scanlan huomasi olevansa vain kymmenen minuutin matkan päässä Dirk Powellin kotoa. Heillä oli jo vuosia ollut yhteinen kiinnostus perinteiseen musiikkiin. Martha pistäytyi Powellin kämpillä. Päätettiin, että Powell tuottaa Scanlanin ensimmäisen soololevyn "The West Was Burning" (2007).

Levy purkitettiin legendaarisen
Levon Helmin studioilla. "Levon ja hänen Ollabellessa soittava tyttärensä Amy Helm ovat huipputyyppejä ja rakkaita ystäviä", Martha kuvailee. "Levytettäessä erityisen mielenkiintoista oli erilaisten perinteisten vaikutteiden yhdistyminen: oli gospelia, countrya ja bluesia. Levonissa erityistä on se, että hän kasvoi mustien ja valkoisten perinteiden keskellä Arkansas'ssa. Hänen musiikkinsa heijastaa sitä."

Marthan toinen soololevy ilmestyy vielä tässä kuussa. Kyse on livealbumista, jonka materiaali on äänitetty viime vuoden Suomen-kiertueella. Mukana levyllä on Pohjois-Carolinasta tuleva
The Stuart Brothers sekä suomalaiset Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen ja Olli Haavisto. "Meillä oli todella hauskaa kiertueella. Ninni ja Mika ovat ihania ihmisiä ja muusikkoja. Heidän kanssaan on aina hienoa soittaa. Kokemukseni suomalaisesta yleisöstäkin ovat erittäin positiiviset!"

Tunturiblues Saariselän Tunturihotellissa ja Kaunispään Huipulla 23. - 25. tammikuuta 2009. Katso lisätietoja
infosivulta.

Tunturibluesin lisäksi Martha Scanlan esiintyy Tunturiblues-kenraalissa (22.1. Suomusjärven Salittu), Helsingin Livegraphyssä (26.1.), Helsingin Malmitalolla (27.1.), Raumasalissa (28.1.), Järvenpään Swengissä (29.1.), Ylläs Jazz & Bluesissa (29.1. - 1.2.) ja Helsingin Juttutuvassa (6.2.).

PASI TUOMINEN


Linkit:
Martha Scanlan, Tunturiblues, Sugar Hill Records


Artikkelien etusivulle