Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Omaa ääntä ei löydy

19.12.2008

Paul Mark hakee The Van Dorens -yhtyeineen vaikutteita laajalta skaalalta, mutta kokoonpanon oma persoonallisuus jää hämärän peittoon. Levyllä "Blood & Treasure" on silti tasaista ja varmaa soittoa.

Newyorkilainen Radiation Records on julkaissut
Paul Mark & The Van Dorensin uusimman levyn "Blood & Treasure". Yhtyeen etumies Paul Mark vastaa levyn materiaalista lukuun ottamatta yhtä lainakappaletta, Sonny Thompsonin "Let Them Talkia". "Blood & Treasure" -levyn vahvin sävellys onkin juuri tämä cover-versio.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Joulushop
Levyn perusteella Paul Markista ei avaudu kovinkaan selkeää kuvaa musiikintekijänä.  Levylle on kasaantunut yksitoista kovin erityylistä kappaletta. Selkeää linjaa tai `omaa ääntä` ei löydy, ja levyn yleisvaikutelma on sekavahko.

Soulahtava "Raise The Roof" edustaa Paul Markin mielenkiintoisinta antia. Urkualoitus ja rytmikäs työskentely komppikitaralla toimii, ja biisi kulkee muutoinkin leppoisasti. "I`m Still High" on myös kelpo kappale, jota rumpali Harry Peelin vispiläkomppi kuljettaa mukavasti.

"Lotta Things To Say" -kappaleen intron riffi löytyykin yllättäen
Bob Dylanin "Love And Theft" -levyn "Summer Daysin" aloituksesta. "Summer Days"  kylläkin rullaa aivan toisella tasolla kuin Paul Markin veto.

Päätöskappale "Ruff House" taas on suoraa lainaa
SRV:n "Testifysta". Väliin mahtuu pari hissimusiikiksi luokiteltavaa slovaria, joiden teemana luonnollisesti ovat ihmissuhteet. Paul Markin tulkinta tunteiden kuohusta on kerrassaan kiusallista kuunneltavaa.

"Feed The Machine" lienee saanut vaikutetta
Tony Joe Whiten "Polk Salad Anniesta". Tauot ja rumpufillit rakentavat biisiin pientä jännitettä, ja kitaroinnissa on havaittavissa aavistus psykedeliaa.

Paul Markin lauluääni jylisee kovaa ja kantavasti, mutta tulkinta on kovin teennäistä. The Van Dorens -bändi soittaa taatun tasaisesti ja varmasti, mutta varsinaisia huippuhetkiä levyllä ei ole.

L. RAUDAS


Paul Mark & The Van Dorens: Blood & Treasure. Radiation Redords, 2008

Paul Mark (Laulu, kitara, piano, huuliharppu), James Strain (basso), Harry Peel (rummut, lyömäsoittimet), Rick Steff (piano, Hammond), Susan Marshall (taustalaulu), Jackie Johnson (taustalaulu)

Tuottajat: Paul Mark, Jeff Powell


Linkit: Paul Mark and The van Dorens
kotisivu ja MySpace

- - - - -

ILMOITUS


Bluesia soittoääneksi Buumi.netistä

Muddy Waters: Hoochie Coochie Man
B.B. King: Sweet Little Angel
Blues Brothers: Soul Man
Eric Clapton: Bell Bottom Blues

- - - - -

Artikkelien etusivulle