Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Järvenpään kaduilta ja klubeilta

2.7.2008  
Lue myös pääkonserttiraportti

Usean päivän kestävä musiikki-iloittelu kaduilla ja anniskeluravintoloissa on Puistobluesin tärkeimpiä ominaispiirteitä. Tänä vuonna nähtiin monenlaista kakarablueseista aina 50-vuotispäiviin.

Järvenpään Puistoblues huipentuu aina lauantaiseen pääkonserttiin, mutta mukavaa oheistoimintaa on aina ollut tarjolla keskiviikosta alkaen. Keskustan Blueskadun alkupäässä sijaitsevalla Vartti-lavalla, Rantalavalla ja eri ravintoloissa on tarjolla elävää musiikkia jokaiseen makuun. Blueskadun bändejä oli karsittu viime vuoteen verrattuna isolla kädellä, joten usea bändi sai vetää jopa kolme settiä putkeen. Välissä oli vain pienet hengähdystauot.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Lapsillekin on tarjolla omaa ohjelmaa jos jonkinmoista. Paikallisen Jokelan Pajan nuorisobändit saivat näyttää kykyjään muiden ohjelmanumeroiden ohessa. Tyylilajeja riitti rokista aina punkkiin asti. Kuvassa yllä esiintyvä bändi soitti muun muassa Deep Purplen klassikon "Highway Star" varsin tyylikkäästi.

Rantalavan esiintyjiä torstaina olivat
Honky Tonk Men ja Rad Gumbo. Kumpainenkin bändi vetäisi mallikkaat ja yleisölle mieluisat keikat. Honky Tonk Menin setti oli lähes sama kuin Aulanko Bluesissa, sisältäen mainioita kesäbiisejä kuten "Sackbeer Twist" ja "Kairo". Rad Gumbo soundasi jälleen komeasti, kuten heillä aina on tapana ollut. Olli Haaviston murea slide/steel-kitarointi oli herkkua korville. Bändin kappaleet olivat enimmäkseen country-rockia, mutta kyllä sieltä bluesin vivahteitakin saatiin esille.
Vartti-lavalla mainiosta menomusasta vastasi "Etelä-Pohjanmaan vuoristoylängöltä" kotoisin oleva The Lumberjacks (yllä). Bändissä soittivat Micke Björklöf (laulu, huuliharppu), Matti Loppela (kitara), Miikka "Chef" Kivimäki (basso, laulu), Urkki Niemi (kitara, laulu) ja Janne Käpylä (rummut). Loppela ja Kivimäkihän ovat tuttuja myös Bluestone-yhtyeestä. Nämä hauskalla soittopäällä olleet metsurit heittivät mukavaa blues-henkistä materiaalia laidasta laitaan. Kuultavaksi saatiin esimerkiksi "Just A Little Bit", "Hey Bartender", Chef Kivimäen laulama "Too Many Cooks" ja mainio James Cotton -coveri "Here I Am".
Torstai-iltana ravintola Swengissä oli hulppeat synttäribileet, kun mainio Doctor's Order (yllä) vietti kymmenvuotis- ja basisti-laulaja-Kantritohtori Teppo Nättilä 50-vuotisjuhliaan. Ilta huipentui ex-Dr. Feelgood -laulajan Pete Gagen (kuva alla) ja Doctor's Orderin yhteiskeikkaan. Täysi salillinen menomusan ystäviä sai kuultavakseen Gagen mukavan karheaa laulua ja varsin "Lee Brilleaux-maisia" huuliharppusooloja. Tohtorit pistivät menojalkaan vipinää ja yleisö oli suorastaan villinä. Dr. Feelgoodin ja Doctor's Orderin kappaleiden lomassa kuultiin myös perinteisempää meininkiä. Pete Gage tulkitsi komealla tyylillään kappaleita kuten "Can't Be Satisfied" ja "Further Up On The Road". Toiseen encoreen "Got To Runnin'" lavalle roudattiin piano, jolla Pete Gage loi letkeän svengin illan päätökseksi.
Lauantai-iltana Järvenpään keskustassa sijaitsevan Hevenin jatkoilla viimeisenä soitti pääkonsertissakin esiintynyt hollantilainen bluesrock-kitaristi Julian Sas (alla). Kovaa kitarointia kuultiin myös Hevenin lavalla, sillä nyt oli aika soitella omia suosikkibiisejä. Jimi Hendrixin "Voodoo Chile (Slight Return)" ja Rory Gallagherin "Irish Tour" -levyltä löytyvä menopala "Walk On Hot Coals" todistivat lopullisesti Sasin taidot ja soittoherkkyyden. Julian Sas sai varmasti lisää uusia faneja Puistobluesin esiintymisillään ja toivottavasti herraa nähdään täällä useamminkin.
KAKE KIIRIKKI, TEKSTI JA KUVAT