Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Romuttamon poika paukuttelee tyylillä

8.4.2009

Ilman varsinaista loistamistakin voi saada aikaan toimivan ja tasapainoisen kokonaisuuden. Sen Ricky Gene Hall & The Goods osoittavat viimeisimmällä albumillaan "BAM!".

Vuonna 1958 syntyneen
Ricky Gene Hallin lapsuusmuistot johtavat Ohioon, jossa koko perhe työskenteli romuttamolla. Perheen yhteisiin intresseihin kuului myös musiikki, ja kotona kuunneltiin bluesia; Muddy Watersia, Howlin' Wolfia ja John Lee Hookeria. Lisäksi äidin suosikkeihin kuuluivat Ray Charles ja The Beatles.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Isä taas oli innostunut bluegrass-musiikista. Seitsemänvuotiaana Hall ryhtyi itse soittamaan kitaraa, ja romuttamolta löytyikin kohtuuhintaan Gibson J50 edesauttamaan alkavaa kitaristin uraa.

Ajan kuluessa Hall inspiroitui lukuisista kitaristeista, joista mainittakoon
Elmore James, Johnny Winter, Richie Blackmore, Scott Henderson ja Ry Cooder. Laulajista taas Bonnie Raitt ja Paul Rodgers kuuluvat Hallin suosikkeihin. Vaikuttaviksi biisintekijöiksi Hall nimeää Stevie Wonderin sekä Delbert McClintonin, jolta Hall on lainannutkin uusimalle BAM-levylleen biisin "Read Me My Rights".

Ricky Gene Hall on toiminut kitaristina useissa country-, rock-, blues- ja bluegrass-bändeissä. Vuonna 2007 Hall perusti Ricky Gene Hall &
the Goods -yhtyeen. Basistina toimii Tom Martin ja kannujen takaa löytyy Rocky Evans. Trion toinen levytys koostuu pääosin Hallin omasta materiaalista.

"BAM!" on pakattu räväkästi vauhdikkaisiin kansiin, joiden tyyli henkii sarjakuvien maailmaa. Levyn materiaali ei ole varsinaisesti räväkkää, ja romuttamolta ei ole rosoa jäänyt Hallin lahkeisiin, mutta kaiken kaikkiaan "BAM!" on toimiva kokonaisuus. Nimikappale rakentuu houkuttelevista koukuista, ja sopivaa sovitustyötä löytyy levyltä kautta linjan.

Laulajana Hall on vahva, ja kitaristina hän taas kiteyttää  maukkaasti vähäeleisellä tyylillään. Turhaa tiluttamista ei "BAM!" sisällä, mutta ei suoranaista kipinääkään levyltä löydy. Rytmiryhmä komppaa ammattitaitoisesti taustalla.

Jerry Reediltä lainattu "Amos Moses" on mainio kipale, joka on maustettu Hallin slide-kitaralla. Levyn nopeampaan osastoon kuuluva "Just My Luck" pääsee takuulla oikeuksiinsa livenä. "This Old Guitar" on rakenteeltaan ja dynamiikaltaan hieman Black Crowes -tyylinen esitys.

"Revelation Radio" etenee letkeästi, ja voisi hyvin kuvitella biisin saavan rutkasti radiosoittoakin. "Postman"-kappaleen laulusta kuultaa Paul Rodgers -vaikutetta läpi. Muutoinkin kyseinen kappale tuo jykevyyttä levylle. "BAM!" sisältää erityylistä materiaalia, josta Ricky Gene Hall & the Goods ovat onnistuneet rakentamaan erittäin tasapainoisen ja tyylikkään kattauksen.

L. RAUDAS


Ricky Gene Hall & the Goods: BAM! Yard Dawg Records, 2008

Ricky Gene Hall (laulu, kitarat, huuliharppu), Tom Martin (basso, taustalaulu), Rocky Evans (rummut, perkussiot, taustalaulu), Bernie Nau (Hammond) Tony & Brent Hall (taustalaulu)


Linkit: Ricky Gene Hall & The Goods
kotisivu ja MySpace, Blind Raccoon

Artikkelien etusivulle