(c) 2007 Blues-Finland.com
Tervetullutta perustavaraa
 
3.1.2007
       
The Siberian Blues Huskiesin EP-levy "Doggy Style" on ravitseva annos perinteistä ilmaisua kaipaavalle. Musiikin uudistamisen perään haikailevia se tuskin erityisemmin innostaa.

Traditionalistit ja musiikin uudistajat taittavat jatkuvasti peistä oikeasta tavasta tehdä asioita. Perinteiden puolesta taisteleville
The Siberian Blues Huskies on ilouutinen. "Doggy Style", yhtyeen uusi EP, tarjoilee nimittäin mojovaa perustavaraa bluesin ystävälle.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Z-Trading
Ram-Bam Records
Seitsemän biisin levyn materiaali on yhtä kappaletta lukuun ottamatta bändin omaa. Omista sävellyksistä paistavat kuitenkin kirkkaasti läpi esimerkiksi Elmore James ja B.B. King.

"Tired of My Day Job" ja "Drinkin' and Gamblin'" ovat kiekon tujuimmat blues-lataukset. Poljennossa löytyy, ja hauskasti eri puolien kanaviin ohjatut
Jouni Kallenaution ja Davide Florenon kitarat toimivat. "Juicy Fruit" -biisillä kuullaan myös veikeä kitaroiden vuoropuhelu. Käpy Parviaisen muhkea basso ja Kari Haakanan vääjäämättömästi musiikkia eteenpäin vievät rummut muodostavat pohjan, jolle on hyvä rakentaa.

Parissa kappaleessa on viihdyttävä soul-henkäys. Etenkin
Toni Kortepohjan koskettimien sävyttämä "I'm Leavin'" saa kuuntelijan tunnelmaan. "Blues Boy" -kovistelussa taas Elmore James kohtaa Lynyrd Skynyrdin.

Levyn sanoitukset liikkuvat uskottavasti bluesille ominaisten vaikeitten ihmissuhteiden ja alakuloisten fiiliksien maastoissa; varsinaiset ruokottomuudet rajoittuvat julkaisun nimeen.

"Doggy Style" yllättää harvoin, mutta toisaalta EP:n ehdoton vahvuus on sen tasainen laatu. Bluesin uudistamista yrittäviä artisteja on runsaasti liikkeellä - ja hyvä niin - mutta The Siberian Blues Huskies tarjoaakin evästä perinteisen ilmaisun kannattajille. Eikä se ole mitään koiranruokaa.

The Siberian Blues Huskies: Doggy Style, 2006

Jouni Kallenautio (laulu, kitara), Davide Floreno (kitara), Juha "Käpy" Parviainen (basso), Kari Haakana (rummut)

Vierailija: Toni Kortepohja (koskettimet)

Linkki:
bändin MySpace-sivu (sisältää biisejä EP:ltä)