Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Deltan reggaesta Hollywood-rytmeihin

6.5.2008

Sidestreet Reny on yksi aniharvoista artisteista, joka pystyy onnistuneesti yhdistämään akustisen bluesin, hiphopin ja reggaen. Albumi "Not Seen the Light of Day" vetoaa kuulijaansa monella tasolla.

Sidestreet Renyn vaiherikkaan elämän ja uran kuvailulle on tässä yhteydessä turha käyttää tilaa. Tarina löytyy huolella dokumentoituna esimerkiksi netistä. Mitä artistista ja hänen bändistään saamiini ennakkotietoihin tulee, olin melkoisen varma pitäväni tästä levystä: onhan kyseessä Jack Kerouac -fani, joka soittaa omia kappaleitaan vuoden 1932 National Steelillä. Mukana ovat kaiken kukkuraksi ihanainen Maribel "Lil' Bell" Landaetta (rummut, taustalaulu) ja Bako Billy Fuller (kontrabasso). Bluesia juuri minun makuuni, ajattelin.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Niin se olikin - mutta silti minua odotti suuri yllätys. Sidestreet Reny Trio on yksi todella harvoista akteista, joka on pystynyt yhdistämään onnistuneesti autenttisen akustisen bluesin, hiphopin ja reggaen (viimeksi mainittu ilahduttaa tätä kirjoittajaa erityisesti). Olen jo vuosia pyöritellyt ajatusta siitä, että vanhat kunnon delta-rytmit ovat itse asiassa lähempänä reggaeta ja muita 'eksoottisia' biittejä kuin valtavirtaista bluesia nykyään hallitseva ränttätänttä on; puhumattakaan hiphoppareiden, tiskijukkien ja sämplääjien unettavista rytmeistä. Joskus on mukava olla oikeassakin…

Puristiksi leimautumista pelkäämättä voin tunnustaa, että en paljonkaan pidä nykymusiikista. Sidestreet Renyn "Not Seen the Light of Day" on kuitenkin juuri sellaista. Se on myös hyvin todellista, ajoittain runollistakin, tanssittavaa - kaiken kaikkiaan melkoisen loistavaa. Reny ja kumppanit työstivät albumia kolmen vuoden ajan. Lopputulos kuulostaa samaan aikaan sekä mukavan tutulta että täysin ennen kuulumattomalta.

Yhtä huippukappaletta tältä cd:ltä on vaikea nimetä. Sellainen voisi olla koukuttava "BK". Muilla 11 kappaleella on osuuksia, jotka voi määritellä suoranaiseksi bluesiksi. Muualla hiphop-elementit ovat kuitenkin ajoittain suuremmassa osassa - jopa niin suuressa, että useiden kuuntelujen jälkeen aloin jo hamuta cd-soittimen Next-painiketta. Kuuntelin kuitenkin urhoollisesti; albumi toimii hämmästyttävän hyvin, jos kuuntelija vain antaa sen tehdä niin.

Vaikka kuinka tekisi mieli, en voi sanoa: "Osta tämä levy, se on mahtava". Onhan aina pieni mahdollisuus, että jotkut ovat allekirjoittanuttakin konservatiivisempia musiikkimaussaan. Joka tapauksessa haluaisin rohkaista albumiin tutustumista. Mahdollisuus on toki olemassa, että päädyt yksiin uuden cd:n kanssa!

ANDRES ROOTS


Sidestreet Reny: Not Seen the Light of Day. Skip-a-Beat Records, 2007

J. Renard "Sidestreet Reny" Collette (kitarat, laulu, koskettimet, huuliharppu, rummut, basso, ohjelmointi, sävellykset), Maribel "Lil' Bell" Landaetta (rummut, laulu), Bako Billy Fuller (kontrabasso)

Tuottaja: J. Renard "Sidestreet Reny" Collette

Linkit: Sidestreet Reny
kotisivut ja MySpace