© 2007 Blues-Finland.com
Oikeaa fiilistä jahtaamassa

11.10.2007

"Gotta Get the Feeling Back Again" vaikertaa Stacy Mitchhart uudella albumillaan. Ohion miehen ominta juttua on soul-blues, mutta laajempaa yleisöä haetaan myös rockin puolelta.

Jo yhdeksän levyä tehneeksi, melko kokeneeksi blues-artistiksi ohiolainen
Stacy Mitchhart on säilynyt suhteellisen pienten piirien suosikkina. Fanipohjansa laajentamista mies yrittää nyt omalla levymerkillään Dr Sam Recordsilla julkaisemallaan albumilla "Gotta Get The Feeling Back Again".
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM - blueslevyt
Halloween Blues
Mitchhartin henkilökohtaisiin suosikkeihin kuuluvat muiden muassa B.B. King, Bobby "Blue" Bland ja Albert Collins. Idolien vaikutteet ovat uudellakin levyllä aistittavissa. Myöskään tausta soittokavereiden kuten Keb' Mo'n, Stephen Stillsin ja Gatemouth Brownin kanssa ei jää epäselväksi. Albumi on vivahteikas yhdistelmä bluesia, soulia, funkia ja rockia.

Levyn ollessa tyyliltään kirjava, jää ehkä hieman miettimään, mikä Mitchartin oma juttu on. Yksi todella hyvä vahvuus albumilla on: seitsemän yhdestätoista raidasta on omaa alkuperäismateriaalia. Ja Stacyn kirjoittamista kappaleista mielenkiintoisimmat löytyvätkin. Syvintä ja hämyisintä bluesia edustaa "The Blues Has Got You Bad". Se on sanoitukseltaan todellinen blues-miehen lottopotti. Ensin lähtee muija, seuraavana päivänä työpaikka ja lopulta kaveritkin kääntävät tarinan sankarille selkänsä. Oivallisesti sovitetut kosketinsoittimet ja puhaltimet tuovat kappaleeseen yhä enemmän sielua.

Samoilla teemoilla on liikkeellä myös "Givin' Me Reasons". Tulokulma on kuitenkin päinvastainen. Piano ja saksofoni kuorruttavat pirteästi, kun kertoja pääsee tällä kertaa itse sättimään naistaan. "I Can't Get Enough of Your Lovin'" esittelee suorastaan karibialaisia rytmejä, ja kertosäe kopioi häpeilemättä
Stevie Wonderin "Living for the Cityä".

Levyn avaava nimikkobiisi on Mitchhartin soul bluesia tyypillisimmillään. Reipas "Better of without You" on kädenojennus funkin ystäville, kun "Doghouse Blues" taas on country-tyylinen hassuttelu rytmitettyine koiranhaukuntoineen kaikkineen.

Stacy Mitchhart ei ole varsinaisia rock-miehiä. Silti tällä albumilla haetaan uusia kuuntelijoita rokkariyleisöstä - eikä aivan pienieleisesti. Dobrovetoisella
Led Zeppelin -tuplalla "Black Dog / Whole Lotta Love" on tunnetta ja näkemystä, mutta en tiedä jaksaako artisti itsekään kuunnella lähes kahdeksaan ja puoleen minuuttiin venyvää tulkintaa kokonaan. Mielenkiintoisempi on The Allman Brothers Bandilta lainattu "Whipping Post". Akustisella kitaralla, Thrill Is Gone -viuluilla ja puhaltimilla Stacy tekee kappaleestaan omansa. Kappaleen pituudessa hän ei tosin pysty kilpailemaan alkuperäisen esittäjän kanssa ensinkään…

Hienoisesta rokkarien mielistelystä ja punaisen langan puuttumisesta (sen perään hän ehkä levyn nimellä haikaileekin) tätä albumia ehkä voidaan syyttää. Persoonattomuudesta ei kylläkään. Sekä Mitchhartin laulussa että kitaroinnissa on syvyyttä ja tarkkuutta. Sydämellä ja huolella tehty levy Albert King Awardin (2003) voittajalta.


Stacy Mitchhart: Gotta Get the Feeling Back Again. Dr Sam Records, 2007

Mitchhart (laulu, kitarat)

Darin James (rummut), Rob Cureton, Michael Dearing, Anthony Joyner, Chris Kent (basso), Sam Corley III, Howard Laravae (koskettimet), Quentin Ware (trumpetti), Jon Paul Frappier, Michael McDaniel, Roy Agee, Chris Dunn, Billy Huber, Doug Moffitt, Jeff Cauthen (puhaltimet), Greg Perkins (viulu), Wanda Vick (banjo), Dorothea Lorene, Dee Jones, Raquel Payne (taustalaulu)

Tuottajat: Stacy Mitchhart, Darin James


Linkit:
Stacy Mitchhartin kotisivut, MySpace-sivut, Crows Feet Productions