Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Yltäkylläinen
kanadalaisannos


17.3.2009

Steve Rowen "Five" on pitkä ja tasainen albumi. Kohokohdat löytyvät balladi- ja instrumentaaliosastoista. Levy koostuu kokonaisuudessaan uudesta originaalimateriaalista.

Steve Rowe edustaa Kanadaan rantautunutta blues-rintamaa uusimmalla pitkäsoitollaan "Five". Ja levy tosiaan on pitkä, "Five" pitää sisällään peräti 15 biisiä. Cd-formaattiin tuntuu kertyvän usein aivan liikaa materiaalia, ja valitettavasti kuuntelukokemuksesta tulee väistämättä puuduttava.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Levytyksestä löytyy mielenkiintoisia kappaleita, joten täytebiisien funktio ei täysin valkene. Levystä olisi saanut toimivamman ja kuunteluystävällisemmän kokonaisuuden vähentämällä hieman materiaalia.

Steve Rowe on luonut kitaristin uraa Quebecin blues-skenessä yli 25 vuotta sekä ollut ehdolla neljästi Quebec Blues Award -mittelössä. Meriittiä ovat kartuttaneet myös esiintymiset Montrealin Kansainvälisellä Jazzfestivaalilla, sekä jamit
Hubert Sumlinin ja Buddy Guyn kera.

Rowen syvimmät musiikilliset virikkeet tulevat 50-luvun Chicago Bluesista ja 60-luvun brittibluesista. Vaikuttajikseen puhtaalla kitarasoundilla soittava Rowe mainitsee
Michael Bloomfieldin, kolme Kingiä (Freddy, Albert ja B.B.), Eric Claptonin sekä Buddy Guyn.

"Fiven" runsas materiaali on kokonaisuudessaan sävelletty yhteistyössä Rowen luottobasistin,
Alec McElcheranin kanssa. Itseoppinut kitaristi Rowe on löytänyt hengenheimolaisen jazzia opiskelleesta McElcheranista. Levyn ilmeestä on kaksikon käsittelyssä muokkaantunut turhankin tasainen, mutta mukaan mahtuu toisaalta hienoja biisejäkin.

Aloitusraita "Believe I'm Gonna Go Back" yllättää sointukierrollaan. Peruskaava rikkoontuu tyylikkäästi kierron lopussa kasvattaen biisiin uutta ulottuvuutta.

Kakkosraita "The Black Hole" taas on vaisuhko esitys, ja ainakaan levyversio kappaleesta ei sytytä. "I Ain't Buyin'" on yllättävä sävellys, joka kohottaa todella levyn tasoa. Balladi maalailee täysin omanlaista tunnelmaa, ja erottuu edukseen levyn tasaisesta materiaalista. Toinen levyn kohokohta on todella hieno ja melodinen instrumentaali Interlude (Into The Light).

Levyn valtavirrasta erottuu myös kappale "More Grifts", jolla vierailee kosketinsoittaja
Peter Mika. Lattarihenkinen jazz-blues antaa bändin taidoille oivan näyttämön. "Gone Fishin'" ja "Like A Motor" saavat kevyttä svengiä rumpalin ilmavista vispiläkompeista. Levyn päätösraita "La Vie en Blues" on sen verran pateettinen bluesballadi, ettei vaikuttaja voi olla kukaan muu kuin Gary Moore.

L. RAUDAS


Steve Rowe: Five. Blue Skunk Music, 2009

Steve Rowe (kitara, laulu), Alec McElcheran (basso), Sam Harrisson (rummut),  Bob Harrisson (rummut), Peter Mika (koskettimet)

Tuottaja: Kevin Komada


Linkit:
Steve Rowe, Blue Skunk Music


Artikkelien etusivulle