(c) 2007 Blues-Finland.com
Uusi kausi alkoi

12.8.2007

Tarkoitukseni ei ole pilata kenenkään fiiliksiä, mutta kesä makoisine blues-tapahtumineen alkaa olla pahasti ehtoopuolella. Syytä välittömään paniikkiin ei kuitenkaan ole. Loppukesä ja varsinkin tuleva syksy tulevat tarjoamaan vielä verrattomia kokemuksia.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM - blueslevyt
Tuominen
Kuluva vuosi käynnistyi jo tutuksi tulleella Lapin järeällä blues-putkella. Laatuaikaa juurimusiikin parissa vietettiin useissa tapahtumissa ympäri pohjoisinta maakuntaamme. Muun muassa Pieksämäki ja Suomenlinna pitivät huolen siitä, että osattomaksi ei jääty muuallakaan talvisessa Suomessa. Talvikauden kruunasi Lahden Grand Blues Festival. Siellä viihdytti Lurrie Bell yhtyeineen – vaikuttuen itsekin runsaasta ja villistä yleisöstä. Lurrie oli toipunut parahiksi vaimonsa kuolemasta, mutta kovan onnen chicagolainen sai pian uuden suruviestin: hänen isänsä Carey Bell, yksi blues-historian suurista, nukkui pois toukokuun alussa.

Mikään ei ole ikuista. Meidän kaikkien on tunnettava itsemme etuoikeutetuiksi, sillä voimme edelleen kuulla ja nähdä aitoja bluesin mestareita konserteissaan.
Esimerkiksi viimeisimmässä Puistobluesissa vierailivat 70-kesäiset Chicago-huiput Billy Boy Arnold ja Jody Williams. Oma merkittävä lukunsa on Honeyboy Edwards. Sataa ikävuotta kolkutteleva legenda käväisi tuomassa autenttiset Mississippin-terveisensä Tampereelle ja lähinaapuriimme Viroon.

Blues, jonka 'perustajajäseniin' Honeyboykin on luettava, johti tunnetusti rock & rollin syntyyn. Muiden muassa Chuck Berry ja Jerry Lee Lewis (joka palkittiin keväällä Blues Music Awardilla) tunnetaan R&R-historian ehdottomina kärkipään niminä, mutta harvapa jaksaa muistaa heidän ammentaneen huikean menonsa juuri tästä ehtymättömästä kahdentoista tahdin aarteistosta. Molemmat esimerkkihenkilöthän nähdään syksyllä Suomessa!

Kesän ilonaihe oli myös blues-tapahtumien paluu Helsinkiin. Kausi käynnistettiin kesäkuun alussa peräti kahdella täyslaidallisella. Jatkoa seuraa syyskuussa, kun Suomen ensimmäinen vaihtoehtobluesin tapahtuma Floating Cockroach Festival järjestetään pääkaupungissa.

Tulevan syksyn odotetuimpiin tapahtumiin lukeutuvat myös hyvästä fiiliksestään tunnettu Lahti Blues & Roots sekä Jyväskylän Blues Live! -festivaali. Edellisessä on luvassa vahvasti lahtelaispainotteinen juuriannos, kun taas jälkimmäisessä voi nauttia monen suuresta suosikista Sven Zetterbergistä sekä nykkiläisestä voimanpesästä Michael Powersista.

Isompien kekkerien lisäksi vakituiset klubit ovat tuoneet jäntevyyttä blues-maisemaamme. Helsinki Blues Klubi lähti kesälomille yli puolen vuoden toiminta takanaan, ja Pitkänsillan toisessa päässä aloitti tammikuussa Ghetto Blues. Pekkaa pahempi ei ollut Tamperekaan, missä Down Home Kivi -illat tarjosivat varsin mukavia ohjelmanumeroita.

Blues-Finland.com lähtee toiseen toimintavuoteensa uudistuksin. Etusivu on saanut uuden, selkeälinjaisemman ilmeen. Uutisilla, artikkeleilla ja suositulla "Blues-viikko" -osiolla on nyt omat karsinansa. Uutena ominaisuutena ensi-iltansa saa yhteystietopankki Finnish Blues Exchange, jonka perään on haikailtu niin kotimaasta kuin maailmaltakin. Kuunteluhuone on puolestaan suomiblues-kuuntelijan tosiystävä: sivulle on kerätty artistien suosiollisella hyväksynnällä kattava linkkilista suoraan musiikkitiedostoihin. Antaa soittaa!

Sivuston suosio on kasvanut ilahduttavasti. Edes kesälomakausi ei pysäyttänyt kävijämäärien kasvua. Lukijamäärää voi mitata monella tavalla, mutta on turvallista sanoa Blues-Finland.comilla olevan uuteen kauteen lähdettäessä yli 4000 vakiokäyttäjää. Kiva luku, mutta uskon potentiaalia olevan yhä sankempaan joukkoon.

Palautetta saa ja pitääkin lähettää jatkuvasti – verkkomedia elää ja kehittyy vain vuorovaikutuksen kautta. Toivotan kaikille Blues-Finland.comin lukijoille oikein hyvää loppukesää ja yhä parempaa uutta kautta sähköisen blues-median seurassa.

PASI TUOMINEN

Credits