Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Keskiyön aurinko ei lämmitä

18.9.2008

Travis "Moonchild" Haddixin uusin levy "Daylight at Midnight" on tunteella ja taidolla toteutettu kokonaisuus. Yllätyksettömällä albumilla ei kuitenkaan ole käyttöä kuin taustamusiikkina.

Sädehtivästä ja energisestä ulosannistaan lempinimen "Moonchild" saanut
Travis Haddix on päässyt Earwig Music Companyn levitykseen. Lämpimäisenä on tarjolla uusi albumi "Daylight at Midnight". Levyyn on nyt sopiva aika tutustua, sillä Moonchild on tulossa loppuvuodesta Suomeen esiintymään.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Mississippin Walnutissa syntynyt Haddix on asunut Ohiossa jo 50-luvulta lähtien  Musiikin harrastamisen pikku-Travis aloitti pianolla, mutta B.B. Kingin kuuleminen legendaarisen (ja edelleen toimivan) WDIA:n radioaalloilla pisti miehenalun vaihtamaan kitaraan. Orastanut ura kasvoi kohti suurempaa suosiota hänen muutettuaan Ohioon.

Haddixin varsinainen levytysura alkoi kuitenkin vasta vuonna 1988. Ensimmäiset Ichibanin merkille tehdyt kiekot "Winners Never Quit" ja "What I Know Right Now" olivatkin tyylikästä tavaraa.
Michael Robert Frankin vetämä Earwig ja Travisin oma Wann Sonn -yhtiö ovat saattaneet uuden albumin julkaisukuntoon yhteistuumin.

"Daylight at Midnight" on varmaotteisesti viihdyttävä levy. Toisaalta se on täysin yllätyksetön ja tasapaksu. Avauskappale "Word a Lie" pitää sisällään tutun karheaa laulamista, vetävät harppuosuudet, groovavan pianon ja täyteläisen yleissoundin. "Backward Baby" on  kohtuullisen pureva slovari. Mutta sitten ovatkin eväät koko lailla syöty.

"Nine Behind" taapertaa
Muddy Watersin jalanjäljissä, mutta on esikuvaansa jäljessä huomattavasti enemmän kuin nuo yhdeksän pykälää. "Who Could I Be" puolestaan on löysä soul-viritelmä. Robert "Red Top" Young, muun muassa Robert Lockwood Jr:n ja Buddy Milesin vanha soittokaveri, on värvätty Hammondin ohjaksiin, mutta kummallisen pieneen sivurooliin hänkin jää.

Loput kappaleet ovat kuin samasta puusta. "Daylight at Midnight" on hyvää taustamusiikkia - oli se sitten kehu tai ei. Traditionalistien joukosta ystävänsä todennäköisimmin löytävä levy on tunteella ja taidolla soitettu. Se ei tässä tapauksessa kuitenkaan riitä unohtumattomaan kuuntelukokemukseen.

Ja mikäli levyn nimi sai Sinut assosioimaan keskiyön auringosta, olet oikeassa: Haddixille nimeä ehdotti Norjassa asuva basisti
Maury Saslaff, jonka kanssa hän esiintyy Suomessakin marraskuussa.

PASI TUOMINEN


Travis "Moonchild" Haddix: Daylight at Midnight. Earwig Music Company, 2008

Travis Haddix (kitara, laulu), Greg Nicholson (basso), Roy Deforest (basso), Mike Calhoun (kitara), Bob Frank (kitara, huuliharppu), Gil Zachary (koskettimet), Jeremy Sullivan (rummut), Robert Young (Hammond B3)

Jeff Hager (trumpetti, puhallinsovitukset), David Ruffin (saksofoni), Gus Hawkins (saksofoni), T.J. Fortunato (saksofoni)

Tuottaja: Travis Haddix


Linkit:
Travis Haddix, Earwig, Blind Raccoon