Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Genrevapaata
rytmimusiikkia


3.11.2008

U. Pasanen Band sai puserrettua ensimmäisen pitkäsoittolevynsä yli kymmenen vuoden yhdessäolon jälkeen. Albumilla on värikästä musiikkia, mutta yhtenäisyys säilyy kautta linjan.

Nyt ensilevynsä julkaissut
U. Pasanen Band on perustettu jo vuonna 1997. Alusta alkaen mukana ovat olleet kitaristit Seppo "Ukko" Pasanen ja Joonas "Poika" Pasanen sekä basisti Juha-Antti Helama. Nykyisen miehityksen täydentävät rumpali Asko Vikki ja laulaja Harri Häkkinen. Bändi on ehtinyt urallaan niittää mainetta kansainvälisissä ympyröissäkin. He ovat esiintyneet hyvin tuloksin muun muassa Viron ja Liettuan suurilla blues-festivaaleilla.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Nyt maisteltavana on siis U. Pasanen Bandin debyyttilevy "U Turn". Sitä kuvaa hyvin bändin oma luonnehdinta "yleisöystävällistä ja genrevapaata rytmimusiikkia". Lätyllä nimittäin tarjoillaan kahdentoista oman piisin verran bluesahtavaa rokkia. Homma hoidetaan tyylillä ja piiseissä on mukavasti sävyjä. Mausteena on käytetty muun muassa ripaus poppia ja aimo annos ehtaa amerikanrokkia.

Pari ensimmäistä kappaletta ovat silkkaa nykybluesia. "Mean To Me" jolkottelee ränttätänttänä ja "Humbled And Fooled" on poljennoltaan astetta funkimpi. "Guilty" vie meininkiä puolestaan blues-rockin suuntaan ja sivistyneesti rokkaava nimipiisi "U-Turn" tuo mieleen
Little Featin. Se nousikin jo ensikuuntelulta suosikikseni.

Vahvaa linjaa jatkaa myös seuraavana tuleva, letkeä "Don´t Get Too Excited". Selkeästi rennommalla tatsilla vetäisty piisi tuo lisäväriä kokonaisuuteen ja erottuu siitä edukseen. Leppoisan jatsailun jälkeen siirrytään "Gonna Make You Minen" myötä tukevan soulin pariin. Samaa koulukuntaa edustaa myöhemmin kuultava "Without You".

Levyltä löytyy myös pari tunteikasta hituria "Sky Can Fall" ja "My Old Man" sekä kolme rokkaavaa rallia lisää. Näistä rennosti groovaava "Couple Of Coins" lukeutuu jälleen allekirjoittaneen suosikkeihin, samoin kuin levyn kovin rokki, junakompin viemänä eteenpäin kolisteleva "White Lady Blueskin". "Nobody Knows Youn" eppunormaali-aloitus pysäytti heti ensikuuntelulla; kieltämättä se lisätehoa piisiin tuokin.

U. Pasanen Bandin debyytillä on siis tarjolla kattaus genrevapaata rytmimusiikkia - aivan kuten bändi lupaa. Kokonaisuutena levy on miellyttävän monipuolinen, mutta kuitenkin linjansa säilyttävä. Piisit ovat hyviä ja omia. Soitto toimii yli kymmenen vuoden kokemuksella eikä sooloissakaan livetä kitarasankaruuden puolelle. Kautta koko levyn soolot palvelevat piisejä eikä toisinpäin. Vielä kun sounditkin ovat levyllä kohdillaan, niin kyllä tätä kuunnella kelpaa!

MARKO AHO


U. Pasanen Band: U Turn, 2008

Seppo Pasanen (kitara), Joonas Pasanen (kitara), Juha-Antti Helama (basso), Asko Vikki (rummut), Harri Häkkinen (laulu)


Linkki:
U. Pasanen Band

- - - - -

ILMOITUS


Bluesia soittoääneksi Buumi.netistä

Muddy Waters: Hoochie Coochie Man
B.B. King: Sweet Little Angel
John Lee Hooker: Boom Boom
Eric Clapton: Bell Bottom Blues

- - - - -

Artikkelien etusivulle