(c) 2007 Blues-Finland.com
Alkutuotannossa on voimaa

25.4.2007

Wentus Blues Band totesi, että pompöösien ja teatraalistenkin juhlakonserttien jälkeen on aika palata talikon varteen. Uutuusalbumi "Agriculture" osoittaa johtopäätöksen osuneen loistavasti kohdalleen.


Kokkolan seudulta kotoisin oleva
Wentus Blues Band vietti viime syksynä 20-vuotissyntymäpäiviään historiallisessa Helsingin Aleksanterin teatterissa kolmen illan juhlakonsertilla. Family Meeting -tapahtuma jalostettiin tähtivierailla Louisiana Redistä Eddie Kirklandiin ja Mick Taylorista Sven Zetterbergiin.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Z-Trading
Audiodivari
Rytmi
Vuonna 2007 on siirrytty elinkeinorakenteessa askel taaksepäin ja palattu alkutuotantoon.

Monien tähtiartistien (tausta)yhtyeenä raudanlujaa työtä tehnyt Wentus luottaa nyt omaan tekemiseensä. Huomio kiinnittyy itse bändiin, eikä ulkopuolista vetoapua huolita keikoille saati studiotyöskentelyyn.

Bluelight Records on jalostanut Wentus Blues Bandin maatalouspoliittisen ohjelmanjulistuksen "Agriculture"-nimiseksi albumiksi. Se riemastuttaa vapautuneella ja iloisellakin soinnillaan. Musiikissa ei ole lainkaan tekemisen makua, vaan se on ilmiselvästi kummunnut aidosta tunteesta.
Lee Bakerin "Brand New Mojo Hand" on levyn ainoa lainabiisi – tämä maataloustuote on siis lähes täyttä luomua.

Niko Riippa, Robban Hagnäs ja Juho Kinaret ovat vastanneet kappaleiden kirjoittamisesta. Eikä homman juju ole vain siinä, että biisit ovat yhtyeen omia. Ne ovat myös erittäin hyviä.

Wentus Blues Bandin musiikki on tutusti koko lailla kitaravetoista. Riipan soittaminen on terävää ja rempseää, kun taas
"Hiding" Vikman vastaa hienosyisemmistä kitaralinjoista. Pekka Gröhnin kiinnitys koskettimiin on suorastaan ratkaiseva "Agriculturen" onnistumiselle. Etenkin hänen pianokuvionsa ovat verrattomia. Juho Kinaret tuntuisi kehittyneen laulajana; tosin esimerkiksi Family Meeting -konserteissa hän vertautui tosikoviin vokalisteihin. Päästääpä hän parilla kappaleella luovan hulluutensa täysillä irti. Hagnäs ja "Axeli" Axelqvist hoitavat rytmihommat taatusti mutta loistamatta.

Menopalat "Down the Line", "Moonshine" ja "Take It Away" ovat puhdasta Greatest Hits -tavaraa. Kappaleet repäisevät kuulijan mukaansa meiningillään. Koukut ovat ovelia: ne tuovat biiseihin oman leimansa olematta silti pop-tyylisen ilmeisiä. Axelqvistin junakomppi "Down the Linella" osuu ytimeen ja auttaa käynnistämään albumin tyylillä. "Take It Away" –biisin 'enkelikuoro' pakottaa kuuntelijankin hoilottamaan toistuvia lyriikanpätkiä.

Jäyhästi polkeva "Passenger Blues" on ehkä levyn intensiivisin veto. "Brand New Mojo Hand" puolestaan manaa uskottavasti Louisiana-tyyliin. Hempeilyä ei levyllä kuulla. "My Kind of People", "Times Getting Hard" ja "Here in the Night" todistavat kuitenkin, että bändiltä taittuu hieman rauhallisempikin tulkinta.

Omavaraiseen agraarituotantoon siirtyminen näyttää jäävän lyhytaikaiseksi, sillä Wentus suuntaa kesällä Britannian-kiertueelle
The Fabulous Thunderbirdsin kanssa. Nautittakoon siis ainakin siihen asti tästä erinomaisesta pitkäsoitosta ja siihen liittyvistä konserteista.
Wentus Blues Band: Agriculture. Bluelight Records, 2007

Juho Kinaret (laulu), Niko Riippa (kitara), Kim Vikman (kitara), Robban Hagnäs (basso, taustalaulu), Pekka Gröhn (koskettimet), Mikael Axelqvist (rummut)

Tuottajat: Niko Riippa & Wentus Blues Band

Linkit:
Wentus Blues Band (kotisivu), Wentus Blues Band (MySpace), Bluelight Records

- - - - -

"Agriculturen" voi ostaa
CDON.COM-nettikaupasta.