(c) 2006 Blues-Finland.com
”Let’s buzz awhile” kuuluu huippuharpisti Helge Tallqvistin syksyllä 2006 käynnistyneen projektin motto. Kyseessä on kokoonpano nimeltä King Bees, johon Helgen lisäksi kuuluvat kitaristi-laulaja Tomi Leino ja kontrabasisti Ville Rauhala. Trion ensiesiintyminen oli 28. syyskuuta Tampereen Teatterin teatterikahvila Kivessä.

”King Bees -trio vie kuulijansa takaisin sähköisen Chicago Bluesin alkulähteille, 50-luvulle”, Helge kertoo. ”Soundi on rouhea putkivahvistinsoundi ja soitto on pelkistettyä, svengaavaa ja tehokasta. Vain olennaisella on merkitystä.” King Beesin esikuvia ovat muiden muassa
Muddy Waters, Slim Harpo ja Walter Horton.

Helge Tallqvistin uusin albumi, viime vuoden ”Plays George Harmonica Smith” valittiin vuoden blueslevyksi Radio Suomen Bluesministerissä. Kiekko on saanut osakseen huomiota myös kansainvälisesti. ”Sydämellinen ja upeasti toteutettu tribuutti Smithille”, totesi esimerkiksi newyorkilaisen Bad Dog Blues -radion Jeff Harris.

Tomi Leino muistetaan yhtyeensä T. Leino Bandin keulahahmona. Kitaran ja laulun lisäksi hänkin taitaa huuliharpun salat. Basisti Ville Rauhala on soittanut muun muassa Helgeä Smith-levyllä säestäneessä Groovy Eyesissa.


Lataa tästä King Beesin versio (mp3) Walter Hortonin kappaleesta Honeydripper.
Helge Tallqvist ja Tomi Leino soittavat raidalla huuliharppua vuorotellen, bassossa on Ville Rauhala. Helge kertoo, että konserttimateriaali tullaan esittämään pääosin kokoonpanolla laulu-kitara-huuliharppu-basso.

(MP3-ohje. Kuuntelu: klikkaa linkkiä. Tallennus: valitse linkki hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Tallenna kohde nimellä...")

Linkit: Helge Tallqvist, T Leino, Groovy Eyes
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
King Bees
King Bees