(c) 2006 Blues-Finland.com
Helge Tallqvist Chicago Bluesin tunnelmissa

13.9.2006

Kiitetyn George ”Harmonica” Smith –levyn jälkeen Helge yhdistää voimat Tomi Leinon ja Ville Rauhalan kanssa. King Bees on syntynyt.

”Let’s buzz awhile” kuuluu huippuharpisti
Helge Tallqvistin uuden projektin motto. Kyseessä on upouusi kokoonpano King Bees, johon Helgen lisäksi kuuluvat kitaristi-laulaja Tomi Leino ja kontrabasisti Ville Rauhala. Trion ensiesiintyminen on torstaina 28. syyskuuta. Paikkana on Tampereen Teatterin Teatterikahvila Kivi.

King Bees jatkaa perjantaina 29.9. Jyväskylän Blues Live! –tapahtumassa. Markkinointisyistä King Beesin keikat on merkitty Helge Tallqvist Trion nimiin. Toinen King Bees -konsertti on ohjelmassa heti lauantaina. Molemmat vedot ovat kuultavissa Jazz Barissa.

”King Bees -trio vie kuulijansa takaisin sähköisen Chicago Bluesin alkulähteille, 50-luvulle”, Helge kertoo tiedotteessaan. ”Soundi on rouhea putkivahvistinsoundi ja soitto on pelkistettyä, svengaavaa ja tehokasta. Vain olennaisella on merkitystä.” King Beesin esikuvia ovat muiden muassa
Muddy Waters, Slim Harpo ja Walter Horton.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Helge Tallqvistin uusin albumi, viime vuoden ”Plays George Harmonica Smith” valittiin vuoden blueslevyksi Radio Suomen Bluesministerissä. Kiekko on saanut osakseen huomiota myös kansainvälisesti. ”Sydämellinen ja upeasti toteutettu tribuutti Smithille”, totesi esimerkiksi newyorkilaisen Bad Dog Blues -radion Jeff Harris.

Tomi Leino muistetaan yhtyeensä T. Leino Bandin keulahahmona. Kitaran ja laulun lisäksi hänkin taitaa huuliharpun salat. Basisti Ville Rauhala on soittanut muun muassa Helgeä Smith-levyllä säestäneessä Groovy Eyesissa.

King Bees hioo yhteissoittoaan ensi viikon harjoituksissa. Helge kertoo Blues-Finland.comille, että treenisessioista on tarkoitus tehdä äänitteitä. Homman loksahtaessa kohdalleen näytteitä on mahdollista kuulla myöhemmin näillä sivuilla.


Linkki:
Blues Live!
Halloween Blues
King Bees