(c) 2006 Blues-Finland.com
Blues John Mayerin kasvattajana

14.9.2006

Atlantalainen nuorimies tarvitsi juurihoitoa kehittyäkseen pop-artistina. John Mayer Trion blues-sointi on kuitenkin mennyttä miehen uudella levyllä.


Nuoren polven jenkkipoppari
John Mayer tunsi jotain puuttuvan soinnistaan. Vuonna 1977 syntynyt Mayer teki johtopäätökset vuosi sitten ja päätti hakea apua juurimusiikista. Hän perusti John Mayer Trion, johon kutsui rytmiryhmäksi rumpalisuuruus Steve Jordanin ja brittiläisen sessiobasisti Pino Palladinon. Jordanissa Mayerilla olikin todellinen tutor, sillä mies on paiskinut niin B.B. Kingin, Aretha Franklinin, Booker T & The MG’sin, Kim Wilsonin kuin Robben Fordinkin joukoissa.

John Mayer Trio lähti tien päälle juureva ja tiukka blues-tatsi ohjenuoranaan. Kierroksesta oli tuloksena live-levy ”Try!”. Mayer kertoo nyt uutistoimisto AP:lle, että hänen kehittymisensä ei olisi ollut mahdollista ilman vuoden blues-koulua. ”Etsin autenttisempia musiikkiviboja”, Mayer kuvailee. ”Tahdoin myös kehittyä kitaristina, enkä keskittynyt niinkään laulamiseen.”

Raaka blues-meininki on kuitenkin mennyttä Mayerin uudella levyllä ”Continuum”, joka julkaistiin tiistaina. Mayer on palannut soulahtavaan poppiin, joka kuuluu samaan sarjaan nimien kuten
Dave Matthews Band ja Ben Folds Five kanssa.

Mayer kiertää parhaillaan Yhdysvaltoja. Loka- marraskuussa on lisäksi ohjelmassa konsertteja Hollannissa, Englannissa ja Uudessa-Seelannissa.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Lahti Blues & Roots