(c) 2006 Blues-Finland.com
Gov’t Mule perää yhteiskunnallista osallistumista

15.9.2006

Kitaraässä Warren Haynesin vetämä raskaan bluesin kokoonpano julkaisi elokuussa uuden levyn ”High & Mighty”.

Blues-vetoista voimarockia soittava Gov’t Mule julkaisi elokuun lopussa uuden albumin. ”High & Mighty” on vuonna 1994 perustetun bändin seitsemäs studiolevy. Gov’t Mulen nokkamies, laulaja ja kitaristi
Warren Haynes on ladannut albumille enemmän omaa persoonaansa kuin koskaan. ”Jos emme ala osallistua politiikkaan aktiivisemmin”, Haynes sanoo Baltimore Sun –sanomalehdelle, ”olosuhteet maailmassa muotoutuvat katastrofaalisiksi”.

Omaa osallistumistaan Haynes aktivoi uuden levyn kappaleella ”Unring the Bell”. ”Ihmisten on tultava tietoisemmiksi tapahtumista maassamme ja koko maailmassa”, Haynes vaatii.

Bändin nykykokoonpanon sointiin Haynes on toki tyytyväinen: ”Kosketinsoittaja
Danny Louisin ja basisti Andy Hessin myötä yhtyeen kemia on noussut hyvin korkealle.” Nykyinen kvartetti, jonka täydentää rumpali ja alkuperäisjäsen Matt Abts, teki nyt toisen studioalbuminsa.

Aina ei ole kuitenkaan ollut yhtä aurinkoista. Alkuperäinen basisti
Allen Woody löytyi hotellihuoneestaan kuolleena kuusi vuotta sitten. Haynes ja Woody tutustuivat heidän soittaessaan samaan aikaan The Allman Brothers Bandissa. Kaksikko lähti All Brosista vuonna 1997 keskittyäkseen Muleen.

”Woodyn kuoleman jälkeen emme olleet ollenkaan varmoja Gov’t Mulen pääsemisestä takaisiin tasolleen, tai edes koko bändin jatkamisesta”, Haynes kertoo nyt Baltimore Sunille.

Haynes soitti vielä The Allman Brothersien viimeisimmällä, erinomaisella studiolevyllä ”Hittin’ the Note” (2003). Kitarakaksikon toinen puoli (konkreettisestikin, kitarat on miksattu vastakkaisille puolille) tuolla levyllä on vastikään
Claptonin bändissä Suomen-vierailun tehnyt Derek Trucks. Derekin setä Butch on puolestaan All Brosin rumpali.

Gov’t Mule kiertää Yhdysvaltoja ja Kanadaa vuoden loppuun asti.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Lahti Blues & Roots