(c) 2006 Blues-Finland.com
Beale Streetille kasvojenkohotus

20.9.2006

Memphisin legendaarinen alue saa ensimmäisen hotellinsa – ja kovan tason blues-klubin.

Projektin hinta yltää 52 miljoonaan dollariin, kun Memphisin katuklassikko Beale Streetin aluetta aletaan kunnostaa isolla kädellä. Hankkeen nimi on Lee’s Landing. Sen nimi kunnioittaa
George Leetä, ensimmäisen maailmansodan sankaria, joka 1900-luvun alkupuolella nousi Beale Streetin nurkilla poliittiseksi ja yhteisölliseksi johtohahmoksi.

Musiikin ystäviä kiinnostaa eniten Beale Streetille rakennettava hotelli – alueen ensimmäinen – johon tulee myös blues-klubi. Alkuperäisen, Mississipin Clarksdalessa sijaitsevan Ground Zero Blues Clubin isännät
Bill Luckett ja huippunäyttelijä Morgan Freeman nimittäin perustavat ”haarakonttorin” Beale Streetille. ”Ihmiset haluavat kuulla todellista Delta Bluesia, ja sitä tulee olemaan tarjolla”, vakuuttaa Luckett uutistoimisto AP:lle.

Luckett ja Freeman perustivat Ground Zero Blues Clubin Clarksdalessa vuonna 2001 paikkaan, joka heidän tulkintansa mukaan todisti bluesin syntymän. Naapurissa sijaitsee Delta Blues Museum. Itsekin deltalla asuva Freeman voitti viime vuonna sivuosa-Oscarin toisen blues-miehen,
Clint Eastwoodin, elokuvasta ”Million Dollar Baby”. Hänet muistetaan loistavista roolisuorituksistaan myös esimerkiksi elokuvissa ”Seven” ja ”Rita Hayworth – avain pakoon”.

Beale Streetin vakiotähtiin kuuluivat menestyksen vuosina esimerkiksi
W.C. Handy, B.B. King, Ella Fitzgerald ja Duke Ellington, mutta 1970-luvun alkuun mennessä kukoistus oli tiessään. Alueella alkoi 80-luvulla renessanssi, jota Lee’s Landing –hanke nyt vauhdittaa entisestään.

Memphis on koripallon NBA-joukkue Grizzliesin kotikaupunki. Vierasjoukkueiden majoittamiseksi hotelliin rakennetaan korotetut käytävät ja pidemmät vuoteet!
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Lahti Blues & Roots