(c) 2006 Blues-Finland.com
Joe Bonamassa lavensi ilmaisuaan

21.9.2006

The Blues Foundationin johtokuntaankin valittu nuorukainen loi yhdessä tuottaja Kevin Shirleyn kanssa tutuista aineksista uudenlaisen keitoksen. Tuloksena on uusi albumi ”You and Me”.

Nuoren polven blues-tähti
Joe Bonamassan kesällä ilmestynyt levy ”You and Me” ei ole aivan tyypillinen blues-levy. ”Blues on minulle kaikki kaikessa”, Bonamassa vakuuttaa englantilaiselle The Cornishman –lehdelle, ”mutta välillä on yritettävä jotain muuta ja hieman sekoiteltava aineksia.” Bonamassa sanoo, että kyseiseen albumiin johtaneet ajatukset ovat pyörineet hänen päässään jo vuosia.

Osuutensa asiaan on varmasti myös tuottaja
Kevin Shirleyllä, joka on tuttu muun muassa Led Zeppelin –yhteistyöstään. ”Alkaessani tehdä ensimmäistä Bonamassa-levyäni tiesin miehen poikkeuslahjakkuudeksi. Tiesin myös, että haluan jotakin muuta kuin selkeän blues-albumin”, hän kertoo The Cornishmanille. Shirleyn mielestä ”You and Men” ilmauksellinen leveys antaa enemmän tilaa Bonamassan syvyydelle ja monipuolisuudelle.

New Yorkin osavaltiossa syntynyt Joe aloitti kitaroinnin pikkupoikana ja oli
B.B. Kingin lämppärinä jo 12-vuotiaana. Bonamassa, 29, valittiin taannoin The Blues Foundationin johtokuntaan sen nuorimpana jäsenenä. Hänen aiemmista levyistään ”Blues Deluxe” (2003) on varsin onnistunut. Bonamassa esiintyi Järvenpään Puistobluesissa vuonna 2001.

Bonamassa kertoi amerikkalaisessa Wealth Profiles –televisio-ohjelmassa
Eric Claptonin version kappaleesta ”Further on up the Road” olleen hänelle varsinainen blues-herätys. Kaikkien aikojen levyksi hän nimeää B.B. Kingin konserttitaltioinnin ”Live at the Regal” (1965).

Claptonin lisäksi Bonamassan esikuvia ovat muiden muassa
Stevie Ray Vaughan, Robin Trower ja Jimi Hendrix.” Hehän ovat kaikki Fender-miehiä, erityisesti Stratocasterin soittajia”, Bonamassa havainnoi tv:ssä. Nykyisin Joe kuitenkin kertoo käyttävänsä mieluummin Gibsonin instrumentteja.

Joe Bonamassa aloitti Britannian-kiertueensa eilen keskiviikkona Lontoosta. Viidentoista keikan jälkeen hän palaa lokakuussa Yhdysvaltoihin, jossa on edessä mittava lista konsertteja ympäri maata.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Lahti Blues & Roots