(c) 2006 Blues-Finland.com
Livekiekko avasi Robert Crayn silmät

22.9.2006

Yli kolmenkymmenen vuoden ura sai vihdoin mausteeksi myös konserttituplan. Uusi levy on opettanut Crayn arvostamaan bändiään yhä enemmän.


Uran ensimmäinen konserttitaltiointi ”Live from Across the Pond” on avannut
Robert Crayn silmät. ”Paljon asioita jää huomaamatta, kun on itse lavalla esiintymässä”, hän taivastelee Niagara Gazzette –lehdelle. ”Laulaessa ja kitaraa soittaessa tietysti kuulee bändin tuen, mutta keskittyminen omaan tekemiseen estää varsinaisen kuuntelemisen.”
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Lahti Blues & Roots
Cray perusti bändinsä jo vuonna 1974. Ensimmäinen todellinen menestys oli albumi ”Strong Persuader” (1986). Kiekko sisältää muun muassa klassikot ”Smoking Gun”, ”Foul Play” sekä ”Guess I Showed Her”. Ensin mainittu oli Crayn Tavastian-keikan avausnumero vuonna 1995 ja viimeiseksi mainittu puolestaan avasi yhtyeen setin Puistobluesissa viime vuonna.

Pitkän uran tehnyt Cray kertoo nyt voivansa täysillä arvostaa yhtyettään. ”Vasta levyä kuunnellessani pystyin samaistumaan yleisöön. Kykenin kuulemaan, mihin bändi koko hommaa vie ja huomasin, että tämähän on varsin funkyä tavaraa”, hän turinoi Niagara Gazzettelle.

Ilmiömäiseen tapaan yhteen soittavassa The Robert Cray Bandissa vaikuttavat kosketinsoittaja
Jim Pugh, rumpali Kevin Hayes and basisti Karl Sevareid. Yhteiskeikkoja on takana yli tuhat.

Eric Claptonin kiertueella Helsingissäkin pysähtynyt Cray heittää oman keikan bändinsä kanssa ensi maanantain Niagara Fallsissa. Sen jälkeen Clapton-kiertue jatkuu, ja edessä on muun muassa kolmen illan konsertti New Yorkin tarunhohtoisessa Madison Square Gardenissa.
Robert Cray (c) Kevin Scherer