(c) 2006 Blues-Finland.com
Blues Brothers -kirkko paloi

25.9.2006

Elokuvaklassikossa James Brownin ”saarnaa” isännöinyt Pilgrim Baptist Church on poissa käytöstä ainakin puoli vuotta.


Eteläisestä Chicagosta kantautuu ikäviä uutisia. Pilgrim Baptist Church, joka oli yhtenä kuvauspaikkana Blues Brothers –elokuvassa (1980) on palanut sähköhäiriön seurauksena pahasti. Muutenkin remontissa ollut kirkko on nyt poissa palvontakäytöstä vähintään puolen vuoden ajan. Kirkko olisi juhlinut 89-vuotista historiaansa sunnuntaina.

Pilgrim Baptist Churchin pastori
Hilliard Hudson sanoi Chicago Sun-Times –sanomalehdelle, että palon vahingot nousevat 165,000 dollariin. Kuka järjestäisi hyväntekeväisyyskonsertin Blues Brothersin tyyliin?

Chicago Sun-Times kertoo, että elokuvassa kirkosta käytettiin vain julkisivua; itse kohtaus on kuvattu studiossa. Legendaarisessa kohtauksessa
James Brown tulkitsee pastori Cleophus Jamesin roolissa kappaleen ”Old Landmark”. Kuoroa tähdittää muiden muassa uransa alkutaipaleella ollut laulaja Chaka Khan. Blues Brothers –elokuvan muita tähtivierailijoita olivat Ray Charles ja Aretha Franklin. Chicagolaisessa katubändissä nähtiin myös kelvollinen kokoonpano John Lee Hooker, Pinetop Perkins ja Walter Horton.

”Joliet” Jake Bluesia elokuvassa näytellyt chicagolainen
John Belushi kuoli vuonna 1982. Dan Aykroyd eli Elwood Blues käsikirjoitti yhdessä ohjaaja John Landisin kanssa vuonna 1998 valmistuneen Blues Brothers 2000 –jatko-osan. Leffana se oli kauhea, mutta se sisälsi loistavaa musiikkia esimerkiksi B.B. Kingin, Junior Wellsin ja Koko Taylorin voimin.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Lahti Blues & Roots