(c) 2006 Blues-Finland.com
Etta Baker ja Henry Townsend ovat kuolleet

25.9.2006

Piedmont Bluesin taitaja Baker menehtyi 93 vuoden iässä. St Louis –hahmo Townsend oli 97-vuotias.


Blues on jälleen kärsinyt kaksi menetystä.
Etta Baker ja Henry Townsend menehtyivät viikonloppuna.

Kitaristi-laulaja
Etta Baker on kuollut 93 vuoden iässä. Asiasta kertoi artistin perhe uutistoimisto AP:lle. Varsinaista kuolinsyytä ei ole ilmoitettu, mutta Bakerin terveys on ollut heikko jo vuosien ajan. ”Hän oli upea äiti ja perheen voimahahmo”, kertoo tytär Darlene Davis. Taj Mahal, jonka kanssa Etta Baker levytti, sanoo: ”En voi kuvailla hänen musiikkinsa syvällisyyttä ja kauneutta. Tietty sointu ”Railroad Bill” –kappaleessa suorastaan läpäisi minut.

Baker, joka soitti myös pianoa, banjoa ja viulua, kasvoi musikaalisen perheen tyttärenä North Carolinassa. Hän aloitti ammattilaisuransa vasta 60-vuotiaana yhdeksän lapsen äitinä. Erityisesti hänen albuminsa ”One-Dime Blues” (1991) on arvostettu teos. Hän yhdisti kitaransoitossaan bluesin ja bluegrass-pikkauksen hienoudet. Häntä pidetäänkin yhtenä Piedmont Bluesin parhaista.

Pitkän elämänsä aikana Etta joutui todistamaan niin aviomiehensä, tyttärensä, poikansa kuin yhden lapsenlapsensakin kuoleman. Yksi hänen viimeisistä levytyksistään päätyy
Kenny Wayne Shepherdin marraskuussa ilmestyvälle albumille.

St Louis Bluesin merkittävä hahmo Henry Townsend oli syntyjään Mississipistä. Laulun, kitaran ja pianon hallinnut Townsend päätyi perheineen St Louisiin jo runsaan kymmenen vuoden iässä. Hän oli suosittu sessiomuusikko ja 30-luvulla. Hänen henkilökohtainen uransa lähti todella lentoon kuitenkin vasta 60-luvun loppupuolella.

John May St Louis Blues Societystä kertoo, että Townsend kirjoitti satoja kappaleita. Hän teki levytyksiä peräti kahdeksalla eri vuosikymmenellä. Townsend sanoi STLBlues.netille antamassaan, yhdessä viimeisistä haastatteluistaan: ”Blues on ikuista! Se on totuus ja totuutta ei käy kieltäminen.”

Blues-Finland.com kunnioittaa Etta Bakerin ja Henry Townsendin muistoa.


Linkki:
Bonnie Lee ja Bennie Smith
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Lahti Blues & Roots