(c) 2006 Blues-Finland.com
Rämeiden kettu Tony Joe White sekoitti bluesrock-keitoksen

26.9.2006

Parhaiten countrymateriaalistaan ja hitistään ”Polk Salad Annie” muistettava White kokosi tähtivieraita ja pyöräytti blueslevyn.

”Tyrmäävää, miten kaverit laittoivat sydämensä ja sielunsa peliin levyni takia”, kertoo
Tony Joe White uudesta albumistaan ”Uncovered”. Kaveritkaan eivät ole ketä tahansa: levyllä vierailevat Eric Clapton, J.J. Cale, Mark Knopfler ja edesmennyt Waylon Jennings. ”He eivät tulleet mukaan vain antaakseen pienen mausteen levylle. He tekivät töitä, kunnes heidän osuutensa olivat täydellisiä”, White kertoo uutistoimisto AP:lle.

Tony Joe Whiten poika
Jody oli keskeisessä roolissa uuden levyn synnyssä. Hän matkusti esimerkiksi Lontooseen äänittämään Claptonin osuutta ja Kaliforniaan taltioimaan Calen panosta. Cale jopa innostui lisäämään ”Louvelda” –kappaleeseen kaksi uutta säkeistöä. Whiten oma studio sijaitsee Nashvillessä. Kappaleet on äänitetty kuuden-seitsemän vuoden aikana, mikä selittää vuonna 2002 kuolleen Jenningsin mukanaolon.

Soundinsa ansiosta Tony Joe Whitea kutsutaan myös lempinimellä ”swamp fox”. Uusi levy onkin äänimaailmaltaan erinomaisesti liikanimeen sopiva.

Whiten kuuluisin kappale ”Polk Salad Annie” on jo lähes neljänkymmenen vuoden takaa. Hän on säveltänyt myös klassikon ”Rainy Night in Georgia”, josta on uusi versio myös Uncovered-kiekolla. Miehen louisianalaisista juurista ammentava ”Polk Salad Annie” nousi top-10 –hitiksi ”pahimpaan” hippiaikaan vuonna 1969. ”Ajan mukaisesti kaikki luulivat, että polk salad tarkoittaa ruohoa!”, White muistelee huvittuneena AP:n haastattelussa.

White keikkailee syksyllä Euroopassakin. Toistaiseksi ohjelmassa on konsertteja ainakin Hollannissa, Saksassa, Belgiassa ja Espanjassa.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Lahti Blues & Roots