(c) 2006 Blues-Finland.com
Keb’ Mo’ lopetti limboilun

29.9.2006

Monenlaisten kokeilujen jälkeen miehen käteen jäi vain blues, joka on ollut hänen linjansa yli vuosikymmenen. Memphisin yleisöä lellitään jälleen, kun Keb’ Mo’ ja Bonnie Raitt esiintyvät samassa konsertissa perjantaina.

Kevin Moore eli tuttavallisemmin Keb’ Mo’ kuuluu niihin artisteihin, jotka ovat löytäneet bluesin toden teolla vasta käytyään muut tyylilajit läpi. ”Löysin bluesin hieman myöhemmällä iällä, kun en saanut enää mitään irti muista musiikinlajeista”, mies sanoo memphisiläiselle The Commercial Appeal –lehdelle. ”Edes calypson soittaminen ei ollut nuoruudessani mitenkään erikoista. Tanssin jopa limboa sen tahdissa”, ensi viikolla 55 vuotta täyttävä kitaristi-laulaja kertoo.

Limboilu on loppunut jo aikapäiviä sitten, sillä Keb’ Mo’n ensimmäinen varsinainen blues-levy tuli ulos jo 1994. ”Ensimmäisellä levylläni (Rainmaker, 1980) en vielä tiennyt mitä olin tekemässä. Neljätoista vuotta myöhemmin puolestaan pystyin aidosti ilmaisemaan mihin suuntaan olin menossa – kohti bluesia.” Yhdeksänkymmentäluvun alku ei ollut varsinaista kulta-aikaa bluesille, ja Keb’ Mo’ kertookin olleensa tuolloin yksi harvoista blues-hahmoista Los Angelesin tienoilla.

Keb’ Mo’ tunnustaa moneen muun amerikkalaisen tapaan olevansa todella vihainen Irakin sodasta. Häneltä julkaistiin asiaan pureutuva levy ”Peace… Back by Popular Demand” vuonna 2004. Levy sisälsi muun muassa Dylan-, Lennon- ja Buffalo Springfield –versiointia. ”En tahtonut antaa vihan tulla läpi, vaan pyrin pohtimaan asiaa rauhan ja ratkaisumahdollisuuksien kautta”, mies tarinoi The Commercial Appealille.

Tänä vuonna ilmestynyttä levyään ”Suitcase” Keb’ Mo’ kuvailee intiimiksi.

Bonnie Raitt on Keb’ Mo’n ystävä ja hengenheimolainen, ja osuva on myös Raittin viimeisimmän levyn nimi ”Souls Alike”. Kaksikko esiintyy tänään Memphisin Botanical Gardensissa. Myöskään Bonnie ei ole pitäytynyt urallaan pelkässä bluesissa. Raitt aloitti levytysuransa 1971 blues-tyyliin, mutta on kokeillut myöhemmin myös folkia ja poppia.

Sekä Keb’ Mo’ että Bonnie Raitt kiertää Pohjois-Amerikkaa loppuvuonna. Euroopan-visiittejä ei ole ainakaan toistaiseksi tiedossa. Keb’ Mo’ vieraili vuonna 2001 Pori Jazzissa ja Bonnie Puistobluesissa 2003.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle